SPORTURI  »  ALTELE  »  STATUIE

Prima femeie musulmană care a concurat pentru SUA cu hijab va avea o copie în miniatură » Face parte din linia care celebrează femeile excepționale

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 15:05

Sabreră Ibtihaj Muhammad, medaliată cu bronz alături de echipa SUA la JO de la Rio, are de luni o copie în miniatură.

Scrimera în vârstă de 31 de ani a fost prima femeie americană musulmană care a concurat pentru SUA purtând hijab. Mattel, compania producătoare de jucării, a vrut să o onoreze pe Muhammad și din toamna lui 2018 va exista pe piață o păpușă Barbie în costum de scrimă și cu hijab. Ea face parte din colecția "Shero", o linie dedicată care celebrează femeile excepționale.

"Am avut multe momente în viața de sportivă în care nu m-am simțit inclusă, am fost în locuri în care nu eram deloc reprezentată. Așa că să fiu în acest moment în care Mattel, un brand global, a decis să-și diversifice linia de jucării astfel încât să includă și o păpușă care poartă hijab este foarte emoționant pentru mine", a spus Ibtihaj Muhammad pentru Associated Press.

Sabrera a participat și ea la desenarea păpușii și a subliniat că a ținut ca asemănarea cu ea să fie cât mai evidentă. Pe lângă Ibtihaj Muhammad, din seria "Sheroes" mai face parte o altă sportivă americană, gimnasta Gabby Douglas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  15 Noiembrie 2017, 17:03

OK, nu-mi dau seama cum un bronz cu echipa la Olimpiada te trece in categoria "femei exceptionale", dar presupun ca nu erau multe musulmance in SUA din care sa alegi o "eroina".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează