SPORTURI  »  ALTELE  »  SPADĂ

Prima țintă atinsă » E din nou între primele 16 spadasine ale lumii

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2018 15:09

Ana Maria Popescu s-a clasat duminică pe locul opt la Grand Prix-ul de la Budapesta, dar punctele adunate au urcat-o din nou între primele 16 spadasine ale lumii.

Campioana olimpică cu echipa de la Rio, Ana Maria Popescu își continuă revenirea, iar duminică a fost la o tușă de încă o urcare pe podium. Spadasina în vârstă de 33 de ani a pierdut în minutul de aur la poloneza Ewa Nelip în sferturile de finală ale Grand Prix-ului de la Budapesta, astfel că a încheiat competiția pe poziția a opta. Acesta a fost al șaselea concurs de la revenire pentru Ana Maria Popescu. "Rezultatul nu e rău deloc, este chiar a doua cea mai bună clasare de când m-am întors pe planșă, dar a fost greu, m-am chinuit și oricât nu mi-a plăcut de mine, punctele câștigate aici sunt prețioase", a scris Ana pe Facebook.

Ea a primit 21 de puncte și cu cele pe care le adunase de la începutul sezonului a ajuns la un total de 89 și a urcat de pe poziția 24 pe 16 în ierarhia mondială.
Acest lucru înseamnă că Ana a ajuns la primul obiectiv pe care și-l propuse atunci când a pornit din nou la drum, după un an de pauză. "Cea dintâi țintă este clasarea între primele șaisprezece până la Campionatele Mondiale din iulie. Asta ar însemna să fiu exceptată de grupele preliminarii și ar fi un mare avantaj. Partea cu cele mai puține plusuri de la revenirea a fost că a trebuit să trag la fiecare concurs în grupe înainte de tabloul de 64. Este dificil să știi că orice pas greșit în grupă te poate scoate din competiție și mai ales, faptul că ani la rând eu am fost exceptată a făcut să-mi fie mai greu", spunea în decembrie Ana Maria Popescu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Cel mai bun rezultat pentru Ana Maria Popescu în acest sezon în circuitul Cupei Mondiale este clasarea pe primul loc la Grand Prix-ul de la Doha. Până la cele mai importante competiții ale sezonului, Campionatele Europene și Mondiale, mai sunt două concursuri: o etapă de Cupă Mondială la Dubai, care se desfășoară la începutul lunii mai și un Grand Prix la Cali, în Columbia, care va avea loc la finalul lunii mai. Întrecerile de pe Bătrânul Continent se vor desfășura la Novi Sad, în Serbia, în perioada 16-21 iunie, iar cele mondiale la Wuxi, în China, între 19 și 22 iulie. 

este numărul dăților în care Ana Maria Popescu a încheiat sezonul pe primul loc în ierarhia mondială, în 2008, 2009 și 2013

Rezultatele din acest sezon

Oraș Tipul concursului Loc obținut
Tallinn Cupă Mondială 14
Suzhou Cupă Mondială 26
Doha Grand Prix 1
Havana Cupă Mondială 13
Barcelona Cupă Mondială 36
Budapesta Grand Prix 8

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează