SPORTURI  »  ALTELE  »  FORMULA 1

Probleme pentru Hamilton » Este acuzat că nu și-a a plătit taxele! La cât se ridică prejudiciul creat de britanic

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 23:06

Pilotul de Formula 1, Lewis Hamilton, este acuzat că nu ar fi plătit taxele pentru un avion.

Potrivit anchetei jurnalistice Panama Papers, Hamilton și-ar fi cumpărat în 2013 un avion Bombardier Challenger 605 pentru 16,5 de milioane de lire sterline, însă s-a folosit de societăți din regiuni cu regimuri fiscale avantajoase, pentru a nu plăti TVA în valoare de 3,3 milioane de lire sterline. Britanicul este suspectat că ar fi închiriat avionul nerespectând interdicțiile impuse de Uniunea Europeană și Marea Britanie privind exploatarea unui avion în scop personal.

4 titluride Formula 1 (2008, 2014, 2015 și 2017) a câștigat Hamilton în cele 11 ediții în care a participat

Doi profesori de drept susțin că această operațiune nu respectă normele europene și o descriu ca fiind una cu potențial "abuziv".

"Nimeni nu pare să aplice legile care există", a declarat Rita de la Feria, șefă a catedrei de dreptul fiscal de la Universitatea din Leeds.

De partea cealaltă, avocații lui Hamilton consideră că tranzacția a fost legală, adăugat că nu este corect să se spună că nu a fost plătită TVA pentru niciuna dintre aceste operațiuni.

În vârstă de 32 de ani, Hamilton este considerat unul dintre cei mai buni piloți ai generației sale și unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din istorie.

surse: bbc.com, abc.net.au, theguardian.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează