SPORTURI  »  ALTELE  »  REVENIRE

Revenire de senzație pentru una din eroinele de la Rio: "Jocurile olimpice de la Tokyo rămân un obiectiv pentru mine"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 17:27

Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Brânză Popescu și-a anunțat oficial revenirea pe planșă, fiind singura, deocamdată, din echipa care câștiga aurul, la Rio, în 2016. 

Campioană europeană, mondială și olimpică, Ana Maria Popescu mai are încă motivația de a intra în sala de scrimă.

"În ultimele luni am experimentat, am avut tot felul de proiecte, dar mi-am dat seama că locul meu este tot în sala de scrimă, în competiție. Deși colegele mele încă nu și-au arătat dorința de a se întoarce în echipă, m-am bucurat că antrenorul Dan Podeanu a ales să lucrăm împreună, pentru umătoarele medalii, spunem noi", a declarat Ana.

La 32 de ani, Ana e fericită la fiecare antrenament. "Dorința este mai mare decât durerea fizică. În momentul acela, în care ești pe planșă, îți dai seama că încă ai acea plăcere de copil, așa cum îmi spunea domnul antrenor că arăt că un copil în preajma Crăciunului".

Ana nu și-a propus obiective imediate, dar recunoaște că se gândește la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Nu am intrat încă în competiția oficială, dar JO de la Tokyo rămân un obiectiv pentru mine. Până acolo trebuie să mă gândesc și să mă antrenez'', a încheiat spadasina.

  • Primul concurs la care românca va lua startul va fi etapa de Cupă Mondială de la Talinn (20-21 octombrie)

"Simt că încă mai pot face performanță pentru România. După retragerea campioanelor olimpice, avem încă sportive cu potențial. Cumva am senzația că mai e nevoie de experiența mea. Sper să pun umărul să formăm o nouă echipă"
Ana Maria Popescu

71
este locul în clasamentul mondial pe care se află Ana Maria Popescu. Românca a lipsit un sezon din circuit, dar e fost lider mondial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează