SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE CANOTAJ

Românii domină la canotaj! Trei medalii de aur la Europenele de la Racice pentru "tricolori"

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 15:57

România a obținut trei medalii de aur la Campionatele Europene de la Racice, Cehia, și altă medalie de argint.

Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame în componența Beatrice Parfenie, Cristina Popescu, Alina Elena Pop și Georgiana Părășcanu au deschis seria titlurilor continentale. România a câștigat fără emoții într-o finală care a avut la start, însă, doar patru bărci.

Duminică, barca de dublu rame formată din Mădălina Bereș și Laura Oprea a dominat autoritat proba de la un capăt la altul. "Tricolorele" au învins detașat Danemarca, Marea Britanie, Italia, Franța și Spania. Timpul româncelor, 7:00, 530 a fost cu patru secunde mai bun decât al danezelor și cu peste 6 secunde peste cel al britanicelor.

În cursa regină a canotajului, 8 plus 1, România nu a avut, de asemenea, adversar. Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tâlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea și cârmăcița Daniela Druncea au condus cursa din primii metri și au trecut cei 2.000 de metri cu o distanță de o barcă avans în fața OlandeiLocul 3 a revenit Rusiei. 

Barca de 8 plus 1 a României a fost singura medaliată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, acolo unde a obinut bronzul. Componența bărcii a suferit de atunci trei schimbări.

Băieții au adus și ei o medalie României în proba de patru rame. Cristian Ivașcu, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au cucerit argintul, fiind depășiți doar de barca Italiei. Bronzul a revenit Rusiei.

Barca de 8 plus 1, nu a putut obține decât un loc 6 într-o cursă dominată de Germania, Polonia și Olanda.

Singurul echipaj feminin calificat în finala A care nu a urcat pe podium a fost cel de dublu categorie ușoară, format din Ionela Livia Lehaci și Gianina Elena Beleagă. Cele două au terminat pe locul 4 în finală, în spatele Poloniei, Olandei și Marii Britanii.

România a ocupat locul 2 în clasamentul general pe medalii, fiind devansată doar de Italia. România și Italia au fost singurele țări care au obținut trei titluri europene la Racice. 

Medaliile României la CE

Patru rame feminin

1. ROMÂNIA 6:51,460
2. Polonia 6:55,320
3. Olanda 6:59,230

Dublu rame feminin

1. ROMÂNIA 7:00,530
2. Danemarca 7:04,360
3. Marea Britanie 7:06,650

8 plus 1 feminin

1. ROMÂNIA 6:10,350
2. Olanda 6:12,860
3. Rusia 6:16,050

Patru rame masculin

1. Italia 5:54,520
2. ROMÂNIA 5:56,070
3. Rusia 5:56,860

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează