SPORTURI  »  ALTELE  »  ŢURCĂ

Românii joacă ŢURCĂ şi la propriu! "Galacticii" au cîştigat un turneu dedicat acestui sport :D

Ţurcă (foto:tzurca.wordpress.com)
Ţurcă (foto:tzurca.wordpress.com)

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2011 16:37

În week-endul trecut, oraşul Sighetu Marmaţiei a găzduit cea de-a doua ediţie a unui turneu de ţurcă, un sport cunoscut mai mult după nume decît după reguli.

"Turneul Sighetean", desfăşurat sub coordonarea Asociaţiei Sportive Clubul Român de Ţurcă,  a angrenat la start opt echipe, acestea avînd nume care mai de care mai interesante: "Tinerii Roşii", "Galacticii", "Amatorii" sau "Juniorii". Conform site-ului asociaţiei sportive, tzurca.wordpress.com, echipa cîştigătoare a fost cea a galacticilor, premiată cu 450 RON pentru reuşită.

Competiţia a premiat şi cel mai bun ţurcaş, respectiv jucătorul care a reuşit cele mai multe puncte. Demn de menţionat este faptul că un meci durează o oră sau cînd una dintre echipe ajunge la... 555 de puncte!

Ce este ţurca?

Ţurca este un sport practicat cu ajutorul unui baston, prin intermediul căruia se arunca un băţ dintr-o groapă de forma unui fund de barcă. Terenul are o formă de sfert de cerc, iar groapa se află la colţul de 90 de grade. Sursa citată indică faptul că echipele (mixte) sunt alcătuite din cinci membri, dintre care o rezervă şi un căpitan de echipă.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE REGULAMENTUL JOCULUI DE ŢURCĂ

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
iasminarot
iasminarot  •  04 Noiembrie 2011, 17:29

Ţurca e un sport frumos, care merită tot interesul nostru.

tzurca
tzurca  •  03 Noiembrie 2011, 22:42

Multumim pentru articol, multumim pentru interes. Demersurile noastre pornite cu un an si jumatate in urma dau roade, oamenii din jurul nostru si prietenii lor din departari incep sa priveasca cu seriozitate la ceea ce se intampla la Sighetu-Marmatiei; practicantii acestui sport traditional se antreneaza zilnic la Stadionul Municipal, zilnic se intalnesc si isi "vand secrete", se "spioneaza" reciproc la loviri, aruncari, apoi, seara socializeaza asa cum stie romanul mai bine: la o bere. Incepem sa devenim o familie, bucurosi de intalnirea cu membri noi, bucurosi pentru cate o astfel de stire incurajatoare publicata in presa centrala. Cu cele mai bune ganduri, echipa de ţ

bertus
bertus  •  03 Noiembrie 2011, 21:03

Cei care am copilărit în vechiul regim ne aducem cu plăcere de acest joc. Țurca este un sport ce leagă prietenii și dezleagă amintiri!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează