SPORTURI  »  ALTELE  »  HOCHEI

S-au stabilit semifinalele din competiția de hochei de la Jocurile Olimpice de Iarnă: surprize mari în "sferturi"

Pucul e în poartă, Germania prinde semifinalele  // FOTO: Reuters
Pucul e în poartă, Germania prinde semifinalele // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 17:12

Cehia, Sportivii Olimpici ai Rusiei, Canada și Germania sunt cele patru echipe de hochei care se vor duela pentru medalii la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang. 

A douăsprezecea zi de întreceri la JO a fost una plină de hochei. Cele patru sferturi de finală au oferit scenarii pentru toate gusturile. Mai întâi a fost suspansul din meciul Cehia-SUA, unul care a ajuns la lovituri de departajare și pe care l-au câștigat europenii cu 3-2.

"A fost visul nostru să ajungem cât mai departe și sperăm să nu ne oprim aici. Jucam foarte bine ca echipă, băieții mă ajută foarte mult, nu am avut parte de meciuri ușoare și cred că acest lucru ne-a întărit", a spus portarul ceh Pavel Francouz.

Apoi a venit defilarea Sportivilor Olimpici din Rusia, care au trecut de Norvegia cu 6-1."Suntem un grup înfometat de performanță, dar trebuie să o luăm meci cu meci, iar următorul e cu siguranță cel mai important", a spus vedeta echipei Ilia Kovalciuk.

Chiar dacă au început turneul olimpic cu o înfrângere, rușii au crescut de la meci la meci, iar acum se vor lupta pentru un loc în finală cu Cehia, vineri, de la ora 09:40.

Ultimele două sferturi au adus simultan confirmarea, dar și surpriza. Canada, campioana ultimelor două ediții ale JO, a avut parte de un meci intens și la limită contra Finlandei, pe care până la urmă l-a câștigat cu 1-0. Golul a venit din crosa lui Maxim Noreau, în repriza a treia.

Surpriza a venit de la Germania, care a reușit să treacă de Suedia, dublă campioană olimpică în 1994 și 2006, după prelungiri cu 4-3. Patrick Reimer a înscris golul de aur pentru nemți când se scurseseră 90 de secunde din repriza de prelungire.

Canada și Germania se duelează, vineri de la 14:10.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10154130683762634
Dan Dumitrescu  •  21 Februarie 2018, 18:36

Nimeni nu foloseste jucatori din NHL sau AHL, pentru ca nu s-a ajuns la un acord intre NHL si IIHF. Si, pentru doamna jurnalista, la hockey avem perioada, nu repriza.

onduku
onduku  •  21 Februarie 2018, 18:07

Cum sa te bata amaratii aia de nemti? Bine, echipele mari nu folosesc cei mai buni jucatori, nu e de mirare ca se impune Cehia. Canadienii de exemplu n-au venit cu niciunul din NHL. Americanii sunt si mai amarati.. Ar fi culmea totusi sa nu ia Rusia trofeul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează