SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Se retrage! Un gigant din sport, forțat să spună stop: are probleme la inimă

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2018 17:53

Biatlonistul norvegian Ole Einar Bjorndalen, octuplu campion olimpic, a anunțat că renunță la sportul de performanță din cauza unor probleme la inimă.

Sportivul în vârstă de 44 de ani a decis că este momentul să pună stop unei cariere impresionante. Ole Einar Bjorndalen este cel mai medaliat bărbat la Jocurile Olimpice de iarnă, având în palmares opt medalii de aur, patru de argint și un bronz.

Distincții cucerite pe parcursul a șase ediții, între 1994 și 2014. La PyeongChang 2018, el nu a fost selecționat în echipa țării sale din cauza rezultatelor slabe obținute în sezonul sezonul 2017/2018. "Încă există motivație, aș mai face acest sport minunat pentru mulți ani, dar a venit momentul să mă opresc", a spus el într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Modum, în Norvegia.

"Motiv de îngrijorare"

Pe lângă uzura adunată în cei 25 de ani de carieră, Ole a mai spus că unul dintre motivele care l-au determinat să ia această decizie este faptul că a avut probleme cu inima. El a mărturisit că au apărut unele episoade de fibrilație atrială pe parcursul sezonului recent încheiat. "Nu e nimic periculos, dar e un discomfort. Știam de problemă, mereu am avut-o atunci când eram într-o stare de relaxare, dar nu mi se mai întâmplase într-o perioadă cu stres, așa că nu eram sigur dacă mai pot concura la același nivel, dacă voi mai putea munci la fel de mult. Am reușit să o stăpânim, am răspuns bine la tratament, dar era mereu un motiv de îngrijorare", a explicat Bjorndalen.

Sărea peste Sărbători

Cel poreclit "Canibalul" a dezvăluit că a luat această decizie în urmă cu o săptămână, după ce a petrecut câteva zile de vacanță înainte de Paște alături de familie.

Prima sa vacanță după 25 de ani. El a mai povestit că în trecut evita să participe la mesele de Sărbători de teamă să nu mănânce ceva ce i-ar putea face rău sau să ia vreun virus care i-ar fi întrerupt regimul strict de pregătire.

"Mereu mergeam undeva departe, în munți, singur și mă antrenam", a mărturisit Ole. În timpul conferinței au apărut și unele lacrimi, dar până la urmă Bjorndalen a arătat că este împăcat cu decizia luată: "Nu sunt obosit, nu sunt sătul de victorii, sunt la fel de motivat ca la început. Dar acum trebuie să o iau mai ușor, familia mea vrea acest lucru. A venit vremea să trec la un nou capitol din viața mea".

Prima soție a norvegianului, între 2006 și 2012, a fostcompatriota sa Nathalie Santer, de asemenea biatlonistă și schioare de fond. În 2016, s-a căsătorit cu bielorusa Daria Domraceva, cvadruplă campioană olimpică, cei având o fetiță, Xenia, de 1 an și jumătate.

45 de medaliimondiale are în palmares Ole Einar Bjorndalen, dintre care 20 de aur, 14 de argint și 11 de bronz

95 de victoriiîn Cupa Mondială a adunat Ole Einar Bjorndalen de-a lungul carierei sale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  04 Aprilie 2018, 17:49

Pacat, nu ma asteptam! Un sportiv legendar, ce rezultate obtinea inca la peste 40 de ani... Cred ca e emblema sportului norvegian.

alexutu7
alexutu7  •  03 Aprilie 2018, 21:59

poate i-ati dat voi de curand lui nathalie santer cetatenia norvegiana si nu stim noi... e italianca get beget... in ciuda numelui...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează