SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE COMMONWEALTH

Situație nemaiîntâlnită la jocurile Commonwealth » O treime din sportivii unei țări participante au părăsit cantomentul! Ce au declarat oficialii

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 23:25

O treime din sportivii camerunezi care participă la Jocurile Imperiului Britanic, Commonwealth, au fugit din cantonament.

Potrivit unui atașat al delegației africane, Simon Molombe, 8 din cei 24 de participanți la Commonwealth Games au dispărut în decurs de doar trei zile. El a declarat că a anunțat poliția australiană însă nu se așteaptă că aceștia să fie găsiți.

"Majoritatea au plecat noaptea când toată lumea dormea. Nimeni nu știe în ce direcție au mers", a precizat pentru CNN Simon Lyonga, purtătorul de cuvânt al delegației cameruneze.

Vizele sportivilor expiră pe 15 mai, ceea ce înseamnă că mai pot sta legal încă o lună în Australia.

David Grevemberg, președintele Federației Jocurilor Commonwealth-ului, a declarat că situația creață este o problemă pentru echipa Camerunului.

"Este evident dezamăgitor faptul că unii dintre sportivii care au venit aici nu au concurat atunci când erau programați. Cred că este, de asemenea, important să precizăm că acești sportivi sunt oaspeți aici în Australia și cât încă vizele lor sunt valabile, au dreptul să călătorească liber", a afirmat Grevemberg.

Cei 8 "dezertori" sunt halterofilii Matam Matam, Arcangeline Fouodji Sonkbou și Petit Minkoumba, și pugiliștii Christian Ndzie Tsoye, Simplice Fotsala, Arsene Fokou, Ulrich Yombo, Christelle Ndiang.

Surse: cnn.combbc.comsbs.com.au

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează