SPORTURI  »  ALTELE  »  OPENUL ROMÂNIEI LA BILIARD

Souquet și Feijen se pîndesc în Openul României la biliard

Articol de - Publicat sambata, 06 februarie 2016 23:02

Duminică, cei mai buni 16 jucători rămași în Openul României la biliard, printre care și cei doi foști campioni mondiali, vor da bătăliile finale pentru premii și trofeu.

Zi plină de meciuri interesante și astăzi la BK Open International, bila 9, cel mai mare concurs de biliard organizat vreodată în România, competiție găzduită de clubul TAC Biliard. S-au înscris 192 de concurenți din 35 de țări, printre care și trei foști campioni mondiali, Ralf Sequet, Nils Feijen și Mika Iomonen, dar și alți jucători de calibru internațional. Scoțianul Jayson Saw, cel de-al 4-lea campion fost campion mondial care își anunțase prezența, a anunțat în ultima clipă că nu mai poate participa din cauza unor probleme de sănătate.

Imonen e out!

Încă din primele tururi s-au înregistrat și cîteva surprize, cea mai mare fiind înfrîngerea de vineri a lui Mika Immonen cu albanezul Besar Spahiu, care s-a impus cu 9-5. Extrem de afectat, finlandezul a rămas în concurs, dar pe "spatele" tabloului. Nu pentru mult timp, pentru că ieri a fost învins iar, de un alt albanez, Nick Malai, cu 9-8, astfel că Immonen este primul nume mare care a părăsit competiția.

Souquet imperial, Feijen cu emoții

Marele Ralf Souquet a trecut fără probleme deosebite de toți adversarii de pînă acum. Germanul s-a calificat lejer în primii 16, cei care se vor înfrunta mîine pentru trofeu și premiul de 5.000 de euro rezervat învingătorului. În schimb, Nils Feijen a avut de tras să rămînă în competiție după ce a fost învins cu 9-8 de polonezul Wojtek Trajdos. În turul următor însă a trecut românul Ciprian Gândac cu 9-6 și a rămas în concurs.

Gîndac și Braga în primii 24

Dintre cei 40 de jucători din România, cel mai lung traseu l-au avut Ciprian Gîndac și Mihai Braga, organizatorul concursului. Primul a fost eliminat de Feijen, campionul olandez, într-un meci în care diferența s-a făcut spre final. La o altă masă, întîlnirea dintre Mihai Braga și albanezul Besar Spahiu, a avut un final dramatic. La 8-8, în frame-ul decisiv, Braga mai avea doar două bile.

A ratat însă "optarul", iar adversarul său a riscat: a trimis bila în buzunar, cu o lovitură cu manta, pe toată lungime mesei, iar apoi a "marcat" și bila 9, calificîndu-se pentru "optimi".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează