SPORTURI  »  ALTELE  »  SNOOKER

Spectacol total în finala Campionatului Regatului Unit: Selby câștigă titlul chiar dacă O'Sullivan a avut o tresărire de orgoliu în a doua sesiune

foto: worldsnooker.com
foto: worldsnooker.com

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat luni, 05 decembrie 2016 13:37

Mark Selby a câștigat Campionatul Regatului Unit la snooker, după ce l-a învins în finală pe compatriotul Ronnie O'Sullivan, cu scorul de 10-7.

În sesiunea de aseară, Selby, deținătorul titlului mondial, cât și ocupantul primei poziții a clasamentului, a reușit trei break-uri de peste 100 de puncte în ultimele șase frame-uri, încheind partida în stil de mare campion.

Ronnie, de cinci ori campion în competiția de pe teren propriu, a reușit să-i facă față adversarului său doar în primele jocuri din cea de-a două sesiune, când a revenit de la 2-7. Scorul a devenit 7-8 în favoarea lui Selby, insuficient însă pentru ”Racheta”, care a cedat în cele din urmă și ultimele două frame-uri, pierzând pentru prima dată în finala UK Championship.

Selby este primul jucător care reușește să câștige atât Campionatul Mondial, cât și titlul în Regatul Unit în același an calendaristic, după 15 ani, de la succesele rivalului de finala de duminică, din anul 2001. Pe lângă cei doi, doar Steve Davis, Stephen Hendry, John Parrott și John Higgins se mai pot lăuda cu o asemenea performanță.

”Este extraordinar. Este extraordinar să-l învingi pe Ronnie într-o finală, iar eu am reușit asta de trei ori. Am avut un joc solid, următorul meu obiectiv este să câștig din nou un mare turneu”, a declarat învingătorul partidei, Mark Selby.

De asemenea, ”Bufonul din Leicester” este al șaselea jucător care câștigă toate cele trei competiții ale ”Triplei Coroane” (Campionatul Mondial, cel al Regatului Unit și Mastersul) de cel puțin două ori. Anterior, doar Ronnie, Hendry, Higgins, Davis și Higgins reușiseră același lucru.

”Cred că oamenii din tribune s-au bucurat de finală, telespectatorii la fel. Mark a făcut totul foarte bine în încercarea de a câștiga, așa că vreau să-l felicit”, a punctat Ronnie O'Sullivan, care nu a putut să triumfe din nou în UK Championship, după cele cinci victorii anterioare.

În urma acestui succes, Selby a încasat un cec în valoare de 170.000 de lire sterline, care-l face lider detașat în clasamentul premiilor pe ultimii doi ani, având o sumă dublă în fața lui Stuart Bingham, ocupantul poziției secunde în acest top.

Următorul turneu din ”Tripla Coroană” este Mastersul, care va debuta pe 15 ianaurie. Ronnie O'Sullivan este campionul en-titre al competiției londoneze.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează