SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ PYEONGCHANG

Surpriză mare la Pyeongchang! Finală total neașteptată în competiția de hochei » Principala favorită, eliminată în semifinale

Bucuria  nemților nu a avut limite // FOTO: Reuters
Bucuria nemților nu a avut limite // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2018 16:56

Sportivii Olimpici din Rusia și Germania se vor lupta duminică pentru titlul olimpic, în timp ce în finala mică se duelează sâmbătă Canada și Cehia.

Semifinalele din turneul masculin au adus o învingătoare așteptată, echipa Sportivilor Olimpici din Rusia, și una neașteptată, Germania.

Nemții au trecut în mod surprinzător de campioana ultimelor două ediții, Canada cu 4-3 (1-0, 3-1, 0-2). Este pentru prima oară, când Germania, care are în palmares două medalii de bronz în 1932 și 1976, se califică în finala pentru aur.

"Pare suprarealist pentru că nimeni nu credea că e posibil. La ediția din 2014 nici nu am fost prezenți, așa că a trecut mult timp de când nu am mai fost la un nivel atât de înalt", a spus Christian Ehrhoff.

Dacă nu e NHL e KHL

Cu hocheiști care evoluează în liga națională, a doua din lume după cea americană, Sportivii Olimpici din Rusia s-au calificat în ultimul act, după ce au trecut de Cehia cu 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

Această victorie a fost adusă de Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov și Ilia Kovalciuk. Rusia nu a mai fost într-o finală olimpică pentru aur din 1998 de la Nagano.

"Suntem aici doar pentru un singur motiv și acela este aurul olimpic. Merităm să fim în finală!", a spus Ilia Kovalciuk.

Confruntarea pentru aur are loc duminică, în timp ce bronzul se decide sâmbătă.

Finala mică
Mâine, 14:10, Cehia-Canada

Finala
Duminică, 06:10, Sportivii Olimpici din Rusia-Germania

Meciurile vor fi în direct la Eurosport și TVR.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
red77
red77  •  23 Februarie 2018, 18:16

Canada era principala favorita? Fără jucătorii din nhl? Poate în mintea voastră. Și asta demonstrează cat va pasa de sport

Vezi toate comentariile (1)
Comentează