SPORTURI  »  ALTELE  »  EVEREST

Tragedie pe Everest: o avalanşă a omorît 9 oameni! România are două expediţii pe Everest, dar nu sînt în primejdie

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 aprilie 2014 13:26

O avalanşă s-a produs în această dimineaţa pe muntele Everest, provocînd moartea a 12 ghizi nepalezi, alţi cinci fiind salvaţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de un oficial din cadrul Ministerului Turismului din Nepal, citat de Mediafax
Acesta este cel mai grav accident înregistrat vreodată pe cel mai înalt munte din lume, a declarat la rândul său Elizabeth Hawley, expert în ascensiuni în Nepal.

Avalanşa s-a declanşat la ora locală 06.45 (04.00 ora României), la aproximativ 5.800 de metri altitudine, într-o zonă supranumită "popcorn field", pe versantul sudic, care duce la gheţarul Khumbu. Un grup de 50 de persoane se aflau în acel moment pe versantul sudic al Everestului.

România are două echipaje pe Everest, ambele fiind plecate pe 3 aprilie.  Oana Harabagiu, Tiberiu Pintilie, Stelian Păvălache şi Adrian Faco formează prima expediţie, în timp ce Horia Colibăşeanu şi Peter Hanor o formează pe a doua. Cele două echipaje şi-au programat ascensiunea pe versantul nordic, la finalul lunii aprilie sau începutul lunii mai, şi NU sînt în vreun pericol.

Cel mai negru sezon din istoria Everestului, de pînă acum, a fost în 1996, atunci cînd 15 oameni au murit. Despre acele evenimente s-a scris o carte, "În aerul rarefiat, publicată şi în România.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
bamse1901
bamse1901  •  19 Aprilie 2014, 15:37

Pacat, insa cine se dupe pe acolo stie ce il poate astepta, insa pacat sunt niste curajosi acei oameni, merita toate felicitarile

deonzi
deonzi  •  18 Aprilie 2014, 15:08

3 din cei 12 ghizi morti nu erau oameni .... oare autorul e om?

ortega
ortega  •  18 Aprilie 2014, 11:53

Tragedia asta pălește în fața declarațiilor Everestului prostiei românești , Moș Cașchetă ... I-a făcut să moară de râs pe jumătate din microbiștii români ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează