SPORTURI  »  ALTELE  »  CS DINAMO

UPDATE După dezvăluirile din GSP, singurul candidat la președinția CS Dinamo s-a speriat și nu a mai venit la concurs

În structurile MAI, George Cosac este comisar șef de Poliție, iar din iulie 2009 s-a aflat neîncetat în conducerea CS Dinamo, fie la centrul de la Brașov, fie la structura de la București // FOTO: Sportpictures.eu
În structurile MAI, George Cosac este comisar șef de Poliție, iar din iulie 2009 s-a aflat neîncetat în conducerea CS Dinamo, fie la centrul de la Brașov, fie la structura de la București // FOTO: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 12 martie 2018 08:41

George Cosac e unicul candidat pentru postul de președinte la CS Dinamo, concursul fiind programat azi. El nu are însă aviz de securitate pe date secrete, iar numele lui apare într-un raport al Curții de Conturi în legătură cu investițiile dubioase la stadioanele din Ștefan cel Mare, ”Dinamo” și ”Victoria”. 

UPDATE

În urma dezvăluirilor Gazetei de azi, George Cosac nu s-a mai prezentat la concursul de azi. Postul de președinte al Clubului Sportiv rămâne în continuare vacant!

Știrea inițială

După întreruperea intempestivă a interimatului Lilianei Gafencu la începutul lunii februarie, CS Dinamo a scos la concurs postul de președinte, la care s-a înscris un singur candidat: George Cosac.

De altfel, fostul tenismen a asigurat conducerea clubului în ultimele săptămâni, dar s-a mai aflat în fruntea CS cu titlu de împuternicit și în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016.

Surse GSP indică faptul că pentru Cosac există în prezent o problemă specială: nu are aviz de acces la informații secrete, cu care președintele CS Dinamo operează în mod curent prin prisma funcției! Documentul inițial i-a expirat chiar la începutul lui martie, iar eliberarea unuia nou durează cel puțin două luni!

Asta înseamnă că, în situația în care trece examenul, Cosac va putea conduce doar secvențial clubul și va trebui să ia decizii fără informări complete pe subiecte mai sensibile, care presupun accesul la date secrete!

Certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) se reînnoiește la fiecare patru ani în funcție de un set de criterii. "Direcția de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului are mari dubii să-i dea OK lui Cosac pentru accesul la documente secrete", susțin surse GSP.

Pe de o parte, ar fi vorba despre problemele pe care Cosac le are la Federația de Tenis, cu numeroase procese pe rol, finanțare tăiată de la MTS și pericolul de a intra în vârtejuri penale în urma neregulilor de la FRT, aflate și pe rolul unor instanțe. Adică un profil vulnerabil.

De asemenea, numele lui George Cosac apare printre potențialii responsabili indicați într-un raport detaliat al Curții de Conturi pentru haosul financiar de la CS Dinamo în privința lucrărilor de modernizare de la stadionul din Ștefan cel Mare și de la arena "Victoria", aflată tot în complexul roș-albilor.

Subiectul se află deja în investigații la DNA, care a fost sesizat prin adresa 475.248/12.06.2017.George Cosac nu a putut fi contactat pentru a-și expune un punct de vedere. 

"Cosac se bazează foarte mult pe conexiunile lui din zona politică pentru a-și rezolva poziția și la FRT și la CS Dinamo. Păi, se laudă mereu că joacă tenis cu Dragnea și de el nu se atinge nimeni!"
sursă GSP

ORNISS răspunde aiurea-n tramvai

Gazeta a întrebat telefonic la ORNISS dacă George Cosac are activ sau nu în prezent certificatul de acces la informații secrete.

Răspunsul e o mostră de ocolire totală a subiectului: "Autorizația de acces la informații clasificate este documentul eliberat de conducătorul persoanei juridice deținătoare de astfel de informații, prin care se confirmă că, în exercitarea atribuțiilor profesionale, posesorul acestuia poate avea acces la informații secrete de stat de un anumit nivel de secretizare, potrivit principiului necesității de a cunoaște".

Complet pe lângă temă! Semnătura îi aparține Mioarei Braboveanu, șef departament ORNISS.

Niciun om de sport în comisie!

Comisia de examen pentru postul de președinte la CS Dinamo e formată din trei persoane. Niciuna n-are însă legături cu sportul! Geani Cătălin Nica este secretarul general adjunct al MAI, mâna dreaptă a secretarului general Bogdan Ivănescu, prieten foarte bun cu Cosac! Răzvan Grecu vine din zona financiară a MAI, iar Mihai Trucă acoperă segmentele de logistică, juridic sau personal.

"Eu am făcut echipă și mai fac echipă cu George Cosac. Am jucat și cu Victor Ponta, era adversar, el făcea echipă cu Dinu Pescariu și eu cu George Cosac. Am jucat și cu Vasile Dîncu, câteodată joacă bine, dar de cele mai multe ori nu"
Liviu Dragnea, martie 2017

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
858776947490862
Alexandru Chiţu  •  12 Martie 2018, 23:56

Dacă nu făceați voi dezvăluirile, nu știu ce ne făceam fara voi!

marian0904
marian0904  •  12 Martie 2018, 22:57

Se putea ca gsp sa nu-l bage si pe Dragnea in zeama asta. Pai seful lui Dinamo n-ar trebui sa aiba aviz de la Spitalul de nebuni si vaccin antirabic in valabilitate? Baietii de la biroul de miscat hartii nu dorm. Schimba regulamente, baga tot felul de prevederi aberante ca sa-si faca viata usoara. Asa cum Steaua e condusa de bibicii de la juridic, administrativ si contabilitate, si la Dinamo e la fel. Decat sa mearga la instructie sau pe strada, mai bine la birou in Ghencea sau Stefan cel Mare. Nu-i de mirare ca astfel de functionari n-au fost in stare sa ia inapoi stadionul. Sportul merge din ce in ce mai prost, dar functionarasii cu grade o duc tot mai bine. E interesant de ce presedintelui lui Dinamo ii trebuie certificat ORNISS?

alexpescaru
alexpescaru  •  12 Martie 2018, 16:45
Postat de Soos Vilmos pe 12 Martie 2018, 16:16

Deci al cui club este dinamo daca conducatorul lui are nevoie de certificat ORNISS ? Si ne mai facem ca ploua atunci cind unii spun ca aceasta mazeta de echipa este a MAI.

Hai că ești inteligent foc, te-ngât de papagal... Repede ți-a zburat mintea ( aia puțină, ce-i drept ) la FC Dinamo. Numai că aici e vorba de Clubul Sportiv al Ministerului de Interne, iar președintele acestuia este o persoană care are legătură cu ministerul, motiv pentru care e nevoie și de certificatul ORNISS. Dar ce știe țăranul ce-i șofranul...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează