Articol de GSP - Publicat marti, 31 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 31 decembrie 2013 22:42

UPDATE 31.12, 22:30 Un jurnalist deghizat în preot a încercat, fără succes, să pătrundă în camera în care se află fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, în spitalul din Grenoble, informează The Guardian. Ataşatul de presă al lui Schumacher, Sabine Kehm, a declarat pentru Die Welt: "Se pare că un jurnalist îmbrăcat ca un preot a încercat să intre în camera lui Michael. Nu mi-aş fi imaginat vreodată că se poate întîmpla aşa ceva".

UPDATE 31.12, 12:15 Într-o conferinţă de presă la spitalul din Grenoble, unde este internat Michael Schumacher, medicii au precizat că sînt semnale pozitive, dar nu suficiente pentru a trage vreo concluzie: "E prea devreme pentru a vorbi despre ce va fi, dar, momentan, situaţia sa s-a îmbunătăţit uşor. Este în continuare în stare critică, dar după a doua operaţie (n.r. intervenţia a avut loc aseară, în jurul orei 22, pentru a se eliminat un hematom şi a elibera din presiunea craniană) şi după tomografia din această dimineaţă am remarcat o îmbunătăţire. Nu putem spune că este în afara pericolului, dar am mai cîştigat nişte timp. Michael este în continuare în comă indusă şi va rămîne aşa cît timp va fi necesar".

UPDATE 31.12, 12:00 Apar noi informaţii despre consecinţele accidentului lui Michael Schumacher la schi, duminică, în Franţa. Casca germanului, victima unui grav accident în Alpii francezi, s-a "rupt în două" din cauza impactului puternic. Potrivit unui membru al echipajelor de salvare, citat de Bild, atunci cînd echipajul a ajuns la locul accidentului, "casca lui Schumacher era ruptă şi se vedea mult sânge". Spitalul din Grenoble va da publicităţii un buletin medical cu privire la situaţia germanului, în cursul zilei de azi. (Mediafax).

UPDATE 31.12, 11:00 Situaţia lui Schumacher ţine primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume, dar poate cea mai impresionantă este ediţia de azi a cotidianului francez L'Equipe: "Nu ne părăsi!".

600504-l-equipe-2974597.jpg

UPDATE 30.12, 16:30 Familia lui Michael Schumacher a mulţumit echipei medicale şi oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul acordat după accidentul pilotului german şi a solicitat presei, într-un comunicat, să-i respecte intimitatea, informează Mediafax. "Vrem să mulţumim echipei medicale care, noi ştim asta, face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Michael. Mulţumim şi oamenilor din lumea întreagă care şi-au exprimat simpatia şi au trimis urările cele mai bune pentru recuperarea lui Michael. Vrem să solicităm presei să ne respecte intimitatea noastră şi pe cea a prietenilor noştri şi le mulţumim pentru sprijin", se arată într-un comunicat al familiei Schumacher citat de Sabine Kelm, managerul fostului pilot.

UPDATE 30.12, 12:05 Medicii de la spitalul din Grenoble au organizat o conferinţă de presă pentru a oferi detalii despre starea lui Michael Schumacher.

"Cînd a fost adus aici avea o leziune gravă a creierului şi era în comă. Se află încă în stare critică. Michael a fost operat imediat după ce i-am făcut primele teste.

În acest moment nu putem vorbi despre ce va fi. Se află în comă indusă acum. Starea sa este critică. A fost supus unei singure operaţii. Nu putem vorbi acum despre efectele operaţiei. Nu intenţionăm să-l operăm din nou, nu considerăm că e nevoie de o a doua intervenţie acum.

Starea sa e gravă, sîntem alături de el, îl îngrijim zi şi noapte, dar e mult prea devreme să facem prognosticuri.  Casca pe care o purta l-a ajutat, într-adevăr. Michael luptă pentru a rămîne în viaţă. Dacă nu ar fi purtat cască, după modul violent în care s-a lovit, nu ar mai fi fost aici acum.
Familia sa e alături de el, au stat lîngă patul lui.

După accident, pacientul era agitat şi nu a putut răspunde întrebărilor puse de medici".

UPDATE 30.12, 11:00 Conform presei franceze, fostul pilot de Formula 1 ar fi fost supus unei noi operaţii, a doua, noaptea trecută.

Astăzi, în jurul prînzului, medicii vor oferi mai multe informaţii în ceea ce priveşte starea lui Schumacher. Gary Hartstein, un cunoscut medic din Formula 1, a scris pe contul de twitter: "E absolut normal să aştepţi pînă a doua zi ca să poţi face toate testele posibile, să vezi exact ce spun rezultatele înainte să oferi informaţii despre starea pacientului"


UPDATE 29.12, 23:30
Schumacher a fost diagnosticat cu hemoragie craniană, iar acum se află în comă. Echipa managerială a fostului campion de Formula 1 a anunţat că starea acestuia s-a înrăutăţit, iar în acest moment este critică.

Presa franceză a publicat informaţia din surse proprii, accidentul avînd loc în Hexagon, iar detaliile oferite de L'Equipe şi AFP confirmă anunţul iniţial: Schumacher luptă pentru viaţa sa într-un spital din Franţa, fiind în stare gravă.

Schumacher a fost implicat duminică într-un accident pe pîrtia de schi de la Meribel, lovidu-se, în cădere, cu capul de o piatră. Deşi purta cască, impactul a lăsat urme grave.

UPDATE 29.12, 21:00 Neuro-chirurgul Gerard Saillant a fost chemat de urgenţă la Paris pentru a-l consulta pe Schumacher, anunţă Bild.

În continuare există păreri împărţite în privinţa stării de sănătate a fostului mare pilot.

UPDATE 29.12, 19:50 Nu există încă date despre gradul de severitate al leziunii la cap pe care o are Schumacher, anunţă Bild.

BBC a scris că deşi situaţia este una delicată, nu îi este pusă viaţa în pericol fostului campion al F1.

UPDATE 29.12, 16:25 Michael Schumacher va fi supus unor investigaţii suplimentare, urmînd să fie supus unei tomografii.

***

Michael Schumacher a fost implicat duminică într-un accident pe pîrtia de schi de la Meribel.

Conform L'Equipe, care citează Radio Europe 1, fostul campion mondial de F1 a suferit un traumatism cranian şi a fost dus de urgenţă la spital. Încă nu se cunosc detalii privind gravitatea stării neamţului, însă acesta ar fi fost conştient în momentul în care a fost urcat în elicopter.

"Schumacher a fost transportat cu elicopterul la un spital din Grenoble. Nu ştim încă dacă este vorba de ceva foarte grav. Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla cauza accidentului. Acesta a avut loc la 11:07, cînd Schumacher a ieşit de pe pistă.

Intervenţia s-a realizat rapid, la 11:15 el fiind urcat în elicopter. Purta o cască de protecţie, însă s-a lovit de o piatră în momentul căderii. Era în stare de şoc, dar conştient", a spus directorul staţiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”