SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTO GP

Valentino Rossi dus de urgență la spital! Visul unui nou titlu s-a spulberat: fractură de tibie și peroneu

Articol de , - Publicat vineri, 01 septembrie 2017 00:32

Valentino Rossi, 38 de ani, a fost dus de urgență la un spital din Urbino, după un accident în care a fost implicat în timpul unui antrenament pe un circuit de enduro. Gazzetta dello Sport susține că italianul a suferit o fractură de tibie și peroneu!

Incidentul s-ar fi produs în jurul orei 20:00, ora României. Rossi și-ar fi prins piciorul drept într-o piatră în timpul unui viraj. Este vorba de același picior la care a mai avut o accidentare la fel de gravă în 2010, în timpul antrenamentelor de pe circuitul de la Mugello. În urmă cu 7 ani, a lipsit 40 de zile, ratând participarea la patru Grand Prix-uri. La finalul sezonului s-a clasat pe poziția a treia în clasamentul general.

”Se simte foarte rău, are dureri foarte mari”

Dacă perioada de recuperare va fi asemănătoare, atunci el ar rata următoarele două curse, San Marino și Aragon. Unele publicații susțin că fractura ar fi una mult mai complicată decât a părut din primele informații, caz în care sezonul ar fi încheiat. Tatăl său nu are deloc vești bune: ”Valentino se simte foarte rău și are dureri foarte mari, nu e deloc optimist. Totul e o loterie acum. Medicii au fost nevoiți să îi taie gheata pentru a-i putea face o radiografie”.

Din primele informații furnizate de presa din Italia, septuplul campion mondial la Moto GP urma să fie operat în această noapte, însă s-a luat decizia ca el să fie transportat la un spital din Rimini. Medicii din Urbino nu au oferit detalii despre starea italianului: ”Încă se află sub investigație, nu avem să vă spunem nimic concret și nici nu dorim să facem presupuneri”.

Și-a chemat medicul personal

La spitalul din Urbino a fost chemat imediat după accident și doctorul Giannicola Lucidi. Șeful secției de ortopedie de la spitalul din Rimini a evaluat starea lui Rossi și a luat decizia ca el să fie transportat 60 de kilometri până la unitatea sa. Este vorba de același medic care l-a tratat pe Valentino după accidentul suferit din luna mai.

Rossi tocmai venea după cel de-al 300-lea start într-un mare premiu la Moto GP. În acest moment se află pe locul 4 la general, la 26 de puncte în urma liderului Dovizioso. Șansele la câștigarea unui nou titlu sunt însă minime, chiar dacă ”Doctorul” ar reveni la fel de rapid ca în 2010.

9 titluride campion mondial a cucerit Rossi de-a lungul carierei: 7 la Moto GP și câte unul la 250cc și 125cc

Urmărit de ghinion

Nu e prima dată în acest sezon când Rossi trece prin momente dificile. Pe 25 mai, în timpul unei sesiuni de antrenament de motocross la Cavallara, italianul a suferit un alt accidentat. Atunci a rămas numai o seară în spital sub supravegherea medicilor, după ce a acuzat dureri la nivelul cutiei toracice.

Mesaj de la Biaggi

Printre primii care au ținut să îi transmită un mesaj de susținere lui Rossi a fost chiar unul dintre foștii săi rivali din Moto GP, Max Biaggi. ”Îi doresc multă baftă lui Valentino și sper să nu fie vorba de ceva grav. Știu prin ce trece și îmi pare rău pentru el și pentru sezonul pe care îl avea”, a scris fostul pilot pe contul său de twitter. La 46 de ani, Biaggi a trecut recent prin momente teribile după un accident în timpul unor antrenamente la Supermoto în urma căruia a suferit un traumatism toracic foarte grav și s-a ales cu multiple coaste fracturate. A avut nevoie de 17 zile la terapie intensivă și a decis să renunțe la motociclism definitiv.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează