SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE INVICTUS

VIDEO Din nou erou » Maiorul Laurenţiu Şerban aduce României prima medalie la Jocurile Invictus 2017!

Articol de GSP - Publicat luni, 25 septembrie 2017 22:29

Maiorul Laurenţiu Şerban (37 de ani) a câştigat medalia de bronz în proba de 1.500 metri, devenind primul sportiv român medaliat în cadrul Jocurilor Invictus 2017 de la Toronto, Canada.

În cadrul aceleiaşi probe au mai participat şi plutonierul Doru Hamza şi sergentul Bogdan Dragomir.

"În ultimii ani, sportivi din lumea întreagă mi-au spus că sportul le-a salvat viaţa, că existenţa lor a căpătat un nou sens datorită Jocurilor Invintus şi că sunt mândri să reprezinte din nou ţara, să lupte alături de foştii lor camarazi"
Prinţul Harry de Wales

Laurenţiu Şerban a rămas fără piciorul drept şi o porţiune a mâinii stângi, din cauza unui dispozitiv exploziv improvizat. Totul se întâmpla în 2006, în timpul unei misiuni în Afganistan. După 11 ani, s-a produs miracolul. Directorul executiv al Fundaţiei Prinţului Charles în România, Aura Woodward, a aflat povestea maiorului şi a transmis-o mai departe. Astfel, însuşi Prinţul Charles a contribuit la obţinerea unei proteze performante pentru alergare.

" Jocurile Invictus" au fost create de prinţul Harry în anul 2014, fiind destinate cadrelor rănite în orice tip de acţiune militară.

550 
de sportivi din 17 ţări participă la ediţia din 2017 a Jocurilor Invictus, în Canada

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
robotzel
robotzel  •  26 Septembrie 2017, 09:07
Postat de nagy10 pe 26 Septembrie 2017, 08:57

Însusi... de ce trebuie să- l ajute alții? Unde e statul, unde e ministerul, unde e Talpan care se luptă cu atâta îndârjire? Citesc articolul acesta si simt cum mă doare.... Pentru dumneavoastră domnule maior si toți cei care ați luptat cu adevărat am ONOAREA sa va salut.

pai unde sa fie talpan. in instanta sa se lupte cu balaurul de gigi pentru a castiga inca o mingie de fotbal sau un tricou de la el. in loc sa lupte in instanta cu statul roman pentru ajutorarea acestor eroi el are alte treburi importante iar ministerul are urgenta nevoie sa sponsorizeze o echipa clona. forta armata romana!

nagy10
nagy10  •  26 Septembrie 2017, 08:57

Însusi... de ce trebuie să- l ajute alții? Unde e statul, unde e ministerul, unde e Talpan care se luptă cu atâta îndârjire? Citesc articolul acesta si simt cum mă doare.... Pentru dumneavoastră domnule maior si toți cei care ați luptat cu adevărat am ONOAREA sa va salut.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează