SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER 2017

VIDEO Finala mileniului: Mark Selby îl întoarce senzațional pe John Higgins și își apără coroana de campion mondial! Decizie fundamentală: a fost fault la bila neagră?

Articol de GSP - Publicat marti, 02 mai 2017 01:04

Englezul Mark Selby a devenit pentru a 3-a oară în carieră campion mondial la snooker, după ce a dispus într-o finală electrizantă, la Crucible, de scoțianul John Higgins, 18-15. 

A fost o finală cu o desfășurare halucinantă, în care jucătorii au avut oscilații de formă și încredere, iar arbitrul Jan Varhaas a fost mai prezent decât și-ar fi dorit. 

Desfășurarea meciului

  • Mark Selby, 33 de ani, a fost condus cu un scor drastic în primele două sesiuni, 2-7, 4-10 și 7-10, dar a revenit incredibil în ultimele două și a pus presiune pe cvadruplul campion John Higgins, grație unei răsturnări de scor demne de manualul de istorie a snookerului;
  • Într-un joc complet al nervilor, cu lovituri de siguranță perfect executate, răbdător și cu breakuri medii, Selby a dus scorul la 16-12, înaintea ultimei reprize a meciului, în ceea ce Ronnie O'Sullivan a numit pe twitter drept noul mod modern de a juca snooker;
  • Considerat unul dintre cei mai puternici jucători din punct de vedere mental, Higgins a fost dat peste cap de revenirea lui Mark și a început să greșească frecvent, mai ales loviturile de distanță și poziționale, procentele sale de reușită intrând în declin odată cu revenirea lui Selby;
  • În schimb, scoțianul a arătat de ce este considerat unul dintre marii jucători, revenind și el de la 16-12 la 16-15, însă Selby și-a păstrat calmul și a închis cea mai pasionantă finală a mileniului, 18-15. 

Moment tensionat cu arbitrul

Un moment interesant s-a petrecut în frameul 31, atunci când Mark Selby a fost nevoit să încerce un snooker în spatele bilei negre, dar nu a reușit să atingă bila. Arbitrul Jan Verhaas a decis fault și ratare și a acordat 7 puncte lui Higgins, dar Selby l-a contrazis! Arbitrul a cerut ajutorul întregistrărilor video, care au fost neclare, așa că a decis să păstreze decizia. Higgins a venit la masă și a făcut un break consistent, după care a câștigat frameul de 16-15. Pe twitter, Ronnie O'Sullivan a fost tranșant: a atins bila neagră. 

Istorie la Crucible 

Mark Selby a câștigat al treilea trofeu suprem la Crucible (2014, 2016, 2017), la fix 10 ani după finala sa de debut, pierdută în fața aceluiași John Higgins. Acum a fost o ediție în care, pentru a ajunge în finală, a trecut de nume precum Marco Fu, în sferturi, sau Ding Junhui, în semifinale. 

Lider mondial detașat, Selby intră într-o galerie selectă de jucători care și-au apărat coroana la Crucible, alături de Steve Davis, Stephen Hendry și Ronnie O'Sullivan.

De cealaltă parte, Higgins, 41 de ani, a ratat șansa de a-l egala pe Ronnie O'Sullivan la numărul de trofee de campion mondial (5). A fost a doua finală pierdută, după cea din 2001, în fața aceluiași O'Sullivan. 

"Dacă Higgins nu poate să-l bată pe Selby la Crucible, nimeni nu poate" Ronnie O'Sullivan pe twitter

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
sfantu_mitri
sfantu_mitri  •  02 Mai 2017, 16:08
Postat de mihrp pe 02 Mai 2017, 13:07

Roonie a a folosit termenul UGLY. Deci noul mod urat de a castiga meciuri,

Nope. A folosit termenul letal. https://twitter.com/ronnieo147/status/859097311850397698?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

mihrp
mihrp  •  02 Mai 2017, 13:22
Postat de nea_vanea.60 pe 02 Mai 2017, 11:45

Individul asta distruge snookerul! Privesc acest sport de cand este pe sticla in Romania. Dar dupa a treia sesiune a disputei lui cu Ding nu am mai suportat sa ma uit la acest anti-snooker... Si nu am sa mai pierd timpul cu nici un meci al acestui individ! ce joaca el nu este joc de siguranta, este persiflarea snookerului!

Nu sunt de acord cu ce ai scris NeaVanea. Totul face parte din joc, inclusiv loviturile de siguranta, pozitiile de snooker si chiar loviturile efectuate la limita timpului regulamentar (la asta Peter Ebdon era maestru)

mihrp
mihrp  •  02 Mai 2017, 13:07

Roonie a a folosit termenul UGLY. Deci noul mod urat de a castiga meciuri,

Vezi toate comentariile (9)
Comentează