SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Vor revanşa la echipe » Ana Maria Brînză a terminat pe 9, iar Simona Gherman pe 27 în proba individuală

Ana Maria Brînză are în palmares două medalii mondiale individuale de bronz cucerite în 2002 și 2011
Ana Maria Brînză are în palmares două medalii mondiale individuale de bronz cucerite în 2002 și 2011

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:03

Ana Maria Brînză s-a clasat ieri pe locul 9, în timp ce Simona Gherman a fost pe 27 în proba individuală de spadă la Mondialele de la Kazan, ambele însă speră că vor cuceri o medalie cu echipa.

Pentru cele două spadasine române calificate pe tabloul de 64 la Campionatele Mondiale lucrurile nu au ieşit tocmai cum şi-au dorit. Simona Gherman, revenită în competiţii în luna aprilie, după ce a născut o fetiţă, a încheiat concursul pe locul 27, după ce a pierdut în turul al doilea cu 15-14 în faţa campionaei olimpice din 2008, Britta Haidemann. Românca a egalat la 14, dar a fost surprinsă de o acţiune a nemţoaicei şi a plecat învinsă de pe planşă.

Ana Maria Brînză, care a participat la al zecelea Mondial, a terminat pentru a şaptea oară în Top 10, dar nu acolo unde şi-ar fi dorit, adică pe podium, ci pe locul al nouălea. Ea a fost învinsă în optimi de finală de Irina Embrich cu 15-12.

"Trebuie să recunosc că am greşit, nu neapărat că m-am relaxat la 5-2 pentru mine, dar ea a schimbat foarte bine, m-a prins pe picior greşit şi nu am ştiut ce să fac", a spus Ana pentru TVR.

Însă ambele spadasine au spus că nu e totul pierdut şi că mai au proba pe echipe, unde vor debuta, miercuri, cu Germania. "Sper să le învingem şi să ne luăm revanşa pentru individual", a adăugat ea. Din echipa României mai fac parte, pe lîngă cele două, Simona Pop şi Ana Constantin.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează