SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Vrea funcția supremă » Nicu Vlad candidează la șefia Federației Internaționale de Haltere: ”E nevoie de o schimbare”

Nicu Vlad conduce Federația Română de Haltere de șaisprezece ani
Nicu Vlad conduce Federația Română de Haltere de șaisprezece ani

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2017 00:00

Nicu Vlad încearcă în week-end să-l detroneze de la șefia Federației Internaționale de Haltere pe ungurul Tamas Ajan, cel care conduce forul mondial de 17 ani.

În zilele de 29-30 mai, Federația Internațional de Haltere își va alege un nou președinte. Pentru funcția de președinte au fost depuse 6 candidaturi, printre care se află și cea a lui Nicu Vlad, în prezent, prim-vicepreședinte al forului mondial.

Marius Vizer este singurul român care a reușit performanța să fie ales în cea mai înaltă funcție a unei federații internaționale, respectiv cea de judo.

- Domnule, Vlad, de ce vă doriți să conduceți forul internațional de haltere?
- Consider că am acumulat destulă experiență, începând ca sportiv, antrenor, președinte de federație națională, pentru a ocupa acest post. Și în al doilea rând, cred că este nevoie de o schimbare la nivelul federației internaționale și aici nu mă refer doar la nivelul conducerii, ci și la nivelul mentalității.

- La ce vă referiți?
- Actualul președinte, ungurul Tamas Ajan, este, probabil, cel mai longeviv șef de federație internațională la ora actuală. A împlinit 78 de ani, îi doresc mulți ani înainte!, dar conduce federația din anul 2000, iar din 1970 a fost secretar general. Deși a spus de fiecare dată că este ultimul mandat pe care-l cere, nu a renunțat niciodată în a mai candida. Este valabil și la alegerile de peste câteva zile. Cred că e vremea unei noi generații. Iar eu, și nu sunt singurul, doresc ca halterele să iasă din conul de umbră în care a intrat acest sport.

- Și ce schimbări propuneți dumneavoastră?
- Eu propun alegătorilor mai multă transparență, înnoire tehnologică, altfel de competiții, alt sistem de calificare...

- Halterofilii se numără printre cei mai sportivii care folosesc mult substanțe interzise...
- Da. Este adevărat și de aceea doresc să fie întocmit un program amplu de educare a sportivilor în ceea ce privește antidopingul. Nu e suficient să stai numai cu biciul pe ei, trebuie să le explici de ce nu e bine să recurgă la substanțele interzise care nu le nenorocesc numai sănătatea, ci și cariera, toată munca lor de ani de zile.

- Și ce doriți să schimbați la competiții?
- Campionatele Mondiale au ajuns să fie prea lungi, prea anoste, trebuie un alt frame, trebuie mai multă vizibilitate, întrecerile trebuie să fie mai dinamice, trebuie impuse anumite baremuri, trebuie să fie atractive pentru spectatori și telespectatori.

- Care sunt șansele să fiți ales președinte?
- Lucrurile sunt destul de încâlcite. Din cei șase candidați, doar patru au șanse reale. Actualul președinte, președintele federației europene, președintele federației asiatice și cu mine. Pentru turul doi se vor face și desface alianțe. Sunt multe jocuri de culise și de aceea este greu de prezis... Dar eu sunt încrezător în șansa mea...

- Candidați și pentru alte funcții?
- Da, Statutul permite să candidezi și pentru celelalte funcții, de prim-vicepreședinte, de vicepreședinte sau de membru al Comitetului Executiv.

CV NICU VLAD

  • aur la JO Los Angeles 1984
  • argint la JO Seul 1988
  • bronz la JO Atlanta 1996
  • 3 medalii de aur, două de argint și una de bronz la CM
  • 2 medalii de aur și 4 de argint la CE
  • în 1996 a devenit antrenorul lotului național de haltere
  • din 2001 și până în prezent, președintele FR Haltere
  • 2004-2016 - vicepreședinte al COSR
  • 2013-2017 este prim-vicepreședinte al FIH

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează