SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAZUL LAVRIC

Agenția Națională Antidoping: ”Am trecut meldonium pe lista interzisă de pe site din 29 decembrie!”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2016 15:23

Prima reacție a Agenției Naționale Antidoping după ce atleta Mirela Lavric, 25 de ani, a fost depistată pozitiv cu Meldonium.

Știrea a fost avansată ieri de ProSport, care a publicat azi dimineață și reacția lui Ion Sandu, președintele federației de atletism.

Sandu susține că "ANAD ne-a înștințat abia pe 7 martie!".  Grațiela Vâjială, șefa agenției anti-doping, a declarat pentru Gazetă:

Prima reacție a Agenției Naționale Antidoping după ce atleta Mirela Lavric, 25 de ani, a fost depistată pozitiv cu Meldonium.

Știrea a fost avansată ieri de ProSport, care a publicat azi dimineață și reacția lui Ion Sandu, președintele federației de atletism.

Sandu susține că "ANAD ne-a înștințat abia pe 7 martie!".  Grațiela Vâjială, șefa agenției anti-doping, a declarat pentru Gazetă:

"Avem documente care arată că am făcut publică pe 29 decembrie 2015 prezența Meldoniumului pe lista interzisă. Cînd actualizăm lista de pe site, noi trimitem informațiile la secretariarul general al Guvernului și sînt actualizate de STS. Am cerut celor de la STS să ne spună exact cînd au pus lista pe siteul nostru. Pe 29 decembrie 2015, la 7 seara, lista a devenit publică și era obligatorie pentru toate federațiile. Inclusiv pentru atletism"

Vâjială spune și altceva: "Asta face acum atletismul, vrea să găsească țapi ispășitori? De unde au luat ei Meldonium, o substanță are nu se comercializează în România? Cumpără medicamente de pe piața neagră și apoi susțin că nu i-am informat la vreme! De prin piețe au luat medicamentul, adus de la ruși, probabil"

Vâjială spune că, într-adevăr, a emis o alertă pe 7 martie, specială pentru Meldonium, dar că "este obligatoriu din punct de vedere sportiv și un reflex de bază al oricărui medic de federație sau de lot să consulte lista de pe site, singura oficială".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
onduku
onduku  •  12 Aprilie 2016, 19:00
Postat de catalynn pe 12 Aprilie 2016, 15:57

Imi pare rau pt ea, dar a lua astfel de substanțe nu e altceva decat trișat! Am spus-o in cazul Saradopei, o repet acum, faptul ca nu era pe lista nu e nicio scuza, atunci cand iei chimicale sintetizate pt a iti creste capacitatea de efort in dauna celor care aleg sa nu ia este descalificant, nu are absolut nimic in comun cu spirtivitatea si fair play-ul. Daca nu se aplica cele mai drastice măsuri posibile vom ajunge sa nu câștige cel mai bun ci cel care s-a "doftoricit" mai bine!

Adica s-au dopat legal amandoua? Si daca nu era interzis din 2016, oare nu crezi ca imbunateste performantele iar acesti sportivi nu-l iau pentru vreo boala?

onduku
onduku  •  12 Aprilie 2016, 18:57
Postat de vladutz13 pe 12 Aprilie 2016, 16:25

Timp berechet sa te informezi... de pe 29 decembrie pana pe 1 ianuarie!! Nicio problema... ba suficient timp sa si elimini din sange substante care raman acolo si 4-5 luni :)). Penibil, sincer... chiar e posibil sa fie gafa, cum sa pui update pe site pe 29 decembrie!!! Ce agentie anti-doping esti nene??? Avertizeaza din timp!!! Nici macar nu au trimis lista asta la federatii, nu au trimis un update.... nu, ei au publicat pe site in ajunul Revelionului!!! Sigur, Meldoniumul era anuntat de mult timp ca suspect, e vinovata atleta... dar chiar si-asa, agentia asta anti-doping s-a comportat total neprofesionist. Zicea Vajaiala ca aveau programate pentru luna asta intreverderi despre Meldonium :))... dupa 4 luni.

Este adevarat ca desi meldonium a fost interzis de la 1 ianuarie 2016, lista s-a aprobat pe 16 septembrie. Iar pe 30 septembrie a aparut un articol in USA Today de exemplu. Scria clar acolo ca Meldonium va fi interzis din 2016. Agentia trebuia sa se informeze. DAR agentia n-a gresit cu nimic IN CAZUL IN CARE meldonium dispare rapid din corp. Trebuie vazut cat de rapid dispare.

sibelius
sibelius  •  12 Aprilie 2016, 17:01
Postat de tandd pe 12 Aprilie 2016, 16:27

ai mai auzit tu ceva de fuentes cand s-a aflat ca beneficiarele ,,tratamentelor... lui erau real barca Atletico si nush ce handbalisti si ciclisti???cum ar fi fost ca sa se afle ca de fapt echipele de mai sus erau un fel de robotei cu Duracell???

Doar cine nu vrea, nu vede asta.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează