SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Asafa Powell dă vina pe fizioterapeutul său: "El m-a îndemnat să iau doză dublă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 ianuarie 2014 17:34

Fostul deţinător al recordului mondial la 100 metri, Asafa Powell, depistat pozitiv cu un produs stimulent în iunie 2013, a dezvăluit că fizioterapeutul său, Christopher Xuereb, i-a făcut mai multe injecţii.

Powell a explicat în faţa Comisiei de Disciplină a Agenţiei Jamaicane Antidoping (Jadco) că a primit "patru injecţii", în special cu B12 de la Xuereb, după doar două luni de colaborare.

"Mi-au trebuit patru săptămîni pentru a avea încredere în el", a explicat Powell, în faţa unui juriu uimit, care l-a întrebat dacă Xuereb era prima persoană, în afara unui medic, care i-a făcut injecţii.

"Da. L-am lăsat să-mi facă injecţiile pentru că odată mi s-a făcut aceeaşi injecţie şi de doctorul Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt", medicul german, care se ocupă de Bayern Munchen, echipa Germaniei şi Usain Bolt.

Anterior, Powell, 31 de ani, anunţase că a dublat doza de suplimente alimentare la sfatul lui Xuereb, chiar în dimineaţa în care a fost depistat pozitiv.

"Nu-mi aminteam că trebuie să iau o doză dublă. Chris a venit în camera mea în dimineaţa cursei şi mi-a spus că trebuie să iau patru comprimate", a declarat Powell.

În mărturia contra fizioterapeutului, Powell a explicat că a început să ia medicamentele pe care i le dădea Xuereb cu aproximativ o lună înainte de debutul Campionatelor Naţionale din iunie 2013.

Campionul olimpic la ştafeta 4x100 metri în 2008, depistat pozitiv cu oxilofrină, a recunoscut că nu a verificat dacă suplimentul Epiphany D1 figura pe lista produselor interzise.

"Nu ştiam codul antidoping. Nu cunoaşteam lista produselor, ştiam doar că trebuie să consultăm o listă", a declarat Powell.

Avocatului Jadco, Lackston Robinson, care l-a întrebat dacă era conştient de riscurile pe care şi le asuma, Powelll i-a răspuns laconic: "Există un risc în tot ceea ce facem".

Powell a fost audiat ca martor şi săptămîna trecută timp de zece minute, în cadrul anchetei ce o vizează pe colega sa de antrenament, Sherone Simpson, de asemenea acuzată de dopaj, anunţă Mediafax.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  02 Februarie 2014, 00:51

asa spun toti dupa ce sunt depistati pozitivi ..... nici mutu n-a fost vinovat...de vina a fost ma-sa ca i-a dat sibutramina :D

madskills
madskills  •  16 Ianuarie 2014, 10:58

Normal, "bietul" de el. E nevinovat, el credea ca ala ii injecteaza aer si "duh sfant". Absolut toti sportivii astia prinsi sunt de o penibilitate rara. Normal ca au vrut sa triseze, trebuie sa fi tampit sa pui botul la scuzele lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close