SPORTURI  »  ATLETISM  »  INEDIT

Candidatura lui Carl Lewis la Senatul statului New Jersey este contestată

Articol de GSP - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 aprilie 2011 13:21

Carl Lewis, atletul multiplu medaliat cu aur la Olimpiadă şi Campionate Mondiale la probele de viteză, dar şi la săritura în lungime, anunţa la începutul lunii aprilie că vrea să intre în politică.

Fostul mare sportiv, acum în vîrstă de 49 de ani, candidează pentru Senatul statului New Jersey, din partea democraţilor.

Republicanii spun că Lewis nu a locuit în New Jersey în ultimii patru ani, aşa cum cere legea şi contestă candidatura acestuia. Atletul se apără spunînd că deţine două proprietăţi, una dintre ele fiind achiziţionată în 2005.

"Nu contează că deţine proprietăţi sau nu. A votat în California şi potrivit legilor de acolo este locuitor al acelui stat. Nu poate fi rezident în două state", au spus reprezentanţii republicanilor.

Un judecător va lua, miercuri, o hotărîre în legătură cu viitorul polotic al fostului mare atlet.

Carl Lewis a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, apoi şi-a apărat titlul la 100 de metri la Seul, patru ani mai tîrziu, după ce Ben Johnson a fost găsit dopat şi i s-a luat medalia. Lewis a fost, de asemenea, cîştigătorul probei de săritură în lungime la patru Olimpiade consecutive. Numele său s-a regăsit pe lista deţinătorilor recordului mondial la 100 de metri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close