SPORTURI  »  ATLETISM  »  DECIZIE

Condițiile din România au făcut-o pe o sportivă de top să anunțe: "M-am gândit să concurez pentru altă țară"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 12:04

Condițiile improprii din sportul românesc au făcut-o pe atleta Ancuța Bobocel, reprezentanta României la Jocurile Olimpice de la Rio, să ia în considerare și alte opțiuni.

Sportiva în vârstă de 29 de ani a anunțat că s-a gândit de multe ori să concureze pentru altă țară.

"Este dificil pentru noi, alergătorii de semifond, să ne pregătim într-o sala de 200 de metri, care nu este totuşi o sala regulamentară şi potrivită pentru o pregătire de sezon de sală. Dar ne mulţumim cu ce avem, cum ne-am obişnuit, cu puţin şi prost, dar aşteptăm performanţe mari.

M-am gândit de nenumărate ori să concurez pentru altă ţară. Cumva, o frustrare există, când mergi la un campionat internaţional şi vezi, vorbim de proba mea, senioarele care au fost la Rio şi la Londra în 2012, în proba de obstacole. Erau foste juniore din categoria mea, pe care eu le băteam la junioare, la tineret, eram medaliată şi ele nici nu intrau în finală. Iar la Jocurile Olimpice la senioare, clar erau mult peste mine", a declarat Bobocel pentru TV Dolce Sport.

  • Ancuța Bobocel nu s-a calificat în finala probei de 3.000 de metri obstacole, după ce a ocupat doar locul 13 în a treia serie de la Jocurile Olimpice de la Rio.
  • În schimb, sportiva este multiplă medaliată la campionatele europene și mondiale de juniori.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  11 Ianuarie 2017, 14:25
Postat de gabisp pe 11 Ianuarie 2017, 13:56

Pai, stimata compatrioata, oare cate atlete din Kenya, Etiopia, sau o alta tara africana se plang de conditiile vitrege (!) de antrenament ? Iar rezultatele lor sunt "la inaltime" si la senioare...Si cred ca imi dai dreptate ca aceste conditii sunt cu mult mai proaste decat cele pe care le ai dumneata in Romania...!

Probabil ca sunt proaste desi in Kenya nu prea, doar in Ethiopia, dar alea din Kenya au experienta mare. Stiu cu ce se mananca tot, au atatea medalii, plus ca sunt africance. Si nu comparam albii cu negri, pentru ca negri sunt mai dezvoltati atletic.

gabisp
gabisp  •  11 Ianuarie 2017, 13:56

Pai, stimata compatrioata, oare cate atlete din Kenya, Etiopia, sau o alta tara africana se plang de conditiile vitrege (!) de antrenament ? Iar rezultatele lor sunt "la inaltime" si la senioare...Si cred ca imi dai dreptate ca aceste conditii sunt cu mult mai proaste decat cele pe care le ai dumneata in Romania...!

onduku
onduku  •  11 Ianuarie 2017, 12:59

Sau poate nu ai muncit la fel de mult ca sa fii o buna senioara. Sau nu ai avut antrenori in spate si conditii. Depinde. Un singur lucru, draga Ancuta, de ce nu ai schimbat ceva cand ai vazut ca aluneci si o iei la vale? Si juniorii aia de sub tine devin peste.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează