SPORTURI  »  ATLETISM  »  SCANDALOS

Dezvăluiri șocante într-un raport al Agenţiei Mondiale Antidoping » Se cere interzicerea Rusiei la Olimpiadă, după demascarea industriei de dopaj finanțată de stat

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2015 17:36

Atleţii de top ai Rusiei, incluzîndu-i aici pe participanţii de la Jocurile Olimpice şi cîştigătorii unor prestigioase competiţii internaţionale, au fost implicaţi într-un adevărat sistem de dopaj la iniţiativa statului.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a publicat un raport de 335 de pagini prin care descrie modul în care statul rus a încurajat dopajul prin programele sale. Stilul este comparat cu cel din anii '70 al RDG-ului. Raportul recomandă ca Federaţia Rusă să fie suspendată din competiţiile de atletism, iar unul dintre autori susţine că ar recomanda Comitetului Olimpic Internaţional să interzică participarea la Jocurile Olimpice din 2016, anunţă New York Times.

Click aici pentru a vedea raportul!

Raportul incriminează atleţi, antrenori, doctori şi multe dintre instituţiile de stat al Rusiei, inclusiv Agenţia naţională antidoping şi un laborator din Moscova, acreditat pentru teste la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci 2014.

Clasamentul cazurilor de dopaj din 2013

Țară Procent Nr. de dopați
1. Rusia 11,5% 225
2. Turcia 9,6% 188
3. Franța 5,5% 108
4. India 4,9% 95
5. Belgia 4,8% 94
6. Italia 4,3% 83
7. Spania 3,4% 67
8. Polonia 2,8% 55
9. Kazahstan 2,4% 47
10. Africa de Sud 2,4% 46

Rusia conduce în clasamentul sportivilor prinși dopați în 2013, avînd aproape 12% din totalul trișorilor. Raportul publicat astăzi este rezultatul unei investigații realizate de o comisie independentă a WADA, ce a durat 10 luni. Aceasta era formată din Pound, avocat canadian și președintele fondator al WADA, McLaren, profesor de drept la Universitatea de Vest din Ontario, și Gunter Younger, șeful departamentului de crimă cibernetică din Bavaria.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
mircea1957
mircea1957  •  09 Noiembrie 2015, 22:41

Astia sunt Rusii prin natie. ***. Popor asiatic de nomazi migratori cu tendinte expansioniste. Putini din popoarele ruse erau stabili pamantului si intr-adevar aveau o cultura frumoasa si romantica. 80% erau migratori necivilizati si salbatici. In prezent, inca mai mizeaza pe fanatism, asupriprea altor popoare si exploatarea minitilor acestora prin diverse metode. Intimidare, santaj, escrocare sau cumparare speculand slabiciuni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jony1973
jony1973  •  09 Noiembrie 2015, 22:30

Din pacate acum sportul naste numai "monstrii" si este periculos sa-ti lasi copilul sa se nenoroceasca bagand substante din ce in ce mai periculoase in ei!

jony1973
jony1973  •  09 Noiembrie 2015, 22:28

Cand incepuse sTEAUA sa aiba rezultate in turul primului campionat "castigat" din cele trei, pe baza "energizantelor" administrate de preparatorul fizic german, am spus ca la nivel european este o concurenta a substantelor chimice folosite de fotbalistii din campionatele tari: Spania, Germania, Anglia, Italia, etc., sustinand ca in sfarsit germanii i-au intrecut pe spanioli in acest domeniu! A se vedea cum brusc intreg sportul spaniol a explodat la nivel mondial> fotbalul, tenisul de camp, handbalul, etc. NU SE ASEAMANA OARE CU CE AU DESCOPERIT LA RUSI?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează