SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

EXCLUSIV "Ne-au umilit! Unii au plecat cu lacrimi în ochi" » Antrenorii din atletismul românesc au primit un televizor de 700 de lei în locul premiilor în bani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2016 14:50

Gala Atletismului 2016 a avut loc săptămâna trecută la un local select din Capitală. Antrenorii și sportivii așteptau premii substanțiale din partea Federației Române de Atletism, însă au avut parte de o surpriză deloc plăcută înainte de sărbători. 

Dacă sportivii și-au primit premiile în bani conform .anunțate, antrenorii au plecat dezamăgiți, cu lacrimi în ochi, alegându-se doar cu un televizor în valoare de 700 de lei, deși până acum au primit mereu același premiu precum sportivii. 

Unul dintre antrenori a contactat Gazeta Sporturilor și a atras atenția asupra celor întâmplate la Gală. 

"Pe site-ul Federației Române de Atletism apar câștigătorii anului 2016. E acel tabel pe care apar sumele pe care le iau fiecare atlet și antrenorul său. Așa cum a fost în fiecare an.

Sunt sume de la 500 de euro până la 50.000 de euro, totul în funcție de ce ai reușit să câștigi", și-a început discursul antrenorul pentru GSP.RO.

A continuat dezvăluirile și susține că se simte umilit după un an de muncă:

"În fiecare an au dat bani la sportivi și antrenori. Mulți dintre noi am muncit pentru că știam că vom fi și noi premiați. Altfel nu cred că se mai strofocau atât. Eu trebuia să iau o sumă destul de mare. Peste 5.000 de euro.

Mi-au dat un televizor în valoare de 700 de lei. Atât ni s-a dat tuturor. Nici un antrenor nu a luat banii. Unele doamne mai aveau puțin și plângeau.

Sportivii au fost premiați cum trebuie, aici nu e nimic de spus. Toți antrenorii au plecat supărați, cu lacrimi în ochi. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva.

Mai are cineva chef de muncă după chestia asta? Ce credeți? Muncim de ne sar capacele, lăsăm familii în spate și ce primim? Un televizor de 700 de lei? A, și o diplomă. Chiar nu aveam nevoie de un televizor.

A fost o umilință! Toți au zis asta. Ne-au umilit! Și după Olimpiadă toți spuneau că vor să facă ceva pentru sportul românesc. Să facem, să dregem! Ce să facă! Mai tare ne-au dezamăgit. Nici nu știu ce chef mai avem la anul.

Cei mai mulți nici nu mai veneau pentru o diplomă și un televizor. Așa spuneau! Toți le-au pus în pivniță, că la cât au dat pe ele ne așteptăm să bubuie", a zis antrenorul sub protecția anonimatului.

SUMELE ÎN FUNCȚIE DE PREMIILE OBȚINUTE:

 untitled

ANTRENORII ȘI SPORTIVII PREMIAȚI:

untitled2

Până la ora redactării acestui articol nu am primit nici un punct de vedere din partea Federației Române de Atletism! Am trimis un mail pe adresa Federației la ora 11:00 și nici până la ora 15:00 nu a venit nici un răspuns. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
bebe21
bebe21  •  22 Decembrie 2016, 18:46
Postat de nebraska pe 21 Decembrie 2016, 19:34

Ion palnie la altex. Vanzator:buna ziua cu ce sa va servim? palnie:un televizor. vanzator:ce diagonala sa fie? palnie:nu ma intereseaza diagonala,sa transmita doar meciuri cu fcsb si pe nea jiji.....si fcsb sa castige meciurile si sa bata pe Dinamo la scor.Aveti televizor din asta?

a aparut miasma *** a siteului...neabroasca...nici de Craciun nu iti dau liber astia..?..postelnicule !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1144696088893692
Inocentiu Voinea  •  22 Decembrie 2016, 18:22

Deci, ce înteleg: ca nu e corect sa nu premiem și antrenorii care au contribuit alături de sportivi la obținerea rezultatelor. Pe de altă parte, faptul că din bursele oferite de CIO pentru pregatirea sportivilor calificați la JO a fost repartizată o parte din bani și antrenorilor loturilor olimpice a fost criticată. Nu prea mai înțeleg nimic...

borat101
borat101  •  22 Decembrie 2016, 08:22

Asa va trebuie. Ca ati tolerat pe Rusii kgb'isti cu nume conspirative sa spele ei banii si sa aibe salarii babane. Si ia mai ziceti cum mai este si cu securistul care inca mai se duce la deplasari cu voi. Va este frica de va *** sunteti in anul 2016 si inca tolerati sistemul communist de japca pe fata (pe vremea lui Ceausescu era pe ascuns japca) cu securistii linga voi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează