SPORTURI  »  ATLETISM  »  JO 2020

FOTO Primele pregătiri pentru JO 2020 » Vasile Conț a câștigat o cursă de 10.000 metri în Japonia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 19:09

Vasile Conț și juniorul Laviniu Mădălin Chiș, ambi legitimați la LPS CSM Oradea, au concurat în probele celei de-a 62-a ediții a Maratonului Nanakusa, competiție care a avut loc în complexul sportiv Matsudo Athletics Park din Japonia.

Vasile Conț chiar a câștigat una dintre curse, cea de 10.000 de metri. În competiție au participat peste 6.000 de sportivi, de toate vârstele și a fost o ocazie pentru atleții români de a se acomoda cu arenele din Japonia pentru JO 2020.

După maraton, cei doi atleți români au mai rămas o perioadă în Japonia unde au participat la câteva evenimente organizate de Asociația Cutural Sportivă Japonia-România. Astfel, cei doi sportivi au participat la o întâlnire cu oficialitățile române și japoneze, au vizitat un liceu și o școală gimnazială.

Vizita celor doi atleți români în Japonia a avut loc în contextul în care orașul Matsudo este una din opțiunile pentru găzduirea echipei României. Matsudo se află la o distanță de aproximativ 22 kilometri de Tokyo, orașul care va găzdui JO 2020.

Autoritățile din Matsudo și-au arătat deschiderea pentru a organiza evenimente, competiții și schimburi cultural sportive în întâmpinarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020, dar facilitează și găzduirea sportivilor români care vor să se pregătească în această țară.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează