SPORTURI  »  ATLETISM  »  ARUNCAREA DISCULUI

Nicoleta Grasu îşi încheie cariera sportivă: "Văd că nu mai pot!"

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 17 septembrie 2013 20:13

Cea mai bună aruncătoare de disc din România ultimilor 20 de ani a anunţat că se retrage din activitatea competiţională.

La vîrsta de 42 de ani, Nicoleta Grasu a decis să-şi încheie cariera de sportiv de performanţă, deşi cu mai puţin de o lună în urmă a demonstrat la Campionatele Naţionale că încă este cea mai bună aruncătoare de disc din ţară. "La Mondiale de la Moscova nu am prins finala.

Timp de douăzeci de ani am fost în elita mondială şi cînd văd că nu mai pot să mă menţin acolo consider că e timpul să mă retrag", a declarat ieri atleta.

Momentul nu va trece neobservat, FR de Atletism urmînd să-i organizeze în decembrie retragerea oficială în cadrul unei festivităţi. Pînă atunci însă, Grasu speră ca CS Dinamo, clubul pe care l-a reprezentat de peste 20 de ani, să-i ofere un antrenor.

"Pe întîi octombrie voi bate la uşa comandantului Elisabeta Lipă pentru că eu consider că merit un post la club. Încă de pe acum pot spune că am sentimentul că mă îndrept spre o viaţă mai grea, care este cea de antenor", a mai spus multipla medaliată mondial şi european, care a adunat şi 33 de titluri naţionale, dar care nu a reuşit să urce pe nici un podium olimpic din cele 5 participări la JO.

PALMARES
CE - argint 2010, bronz 1998, 2006
CM - argint 2007, bronz 1999, 2001, 2007

Adio, după Rio
Kenyanul Ezekiel Kemboi, dublu campion olimpic în proba de 3.000 de metri obstacole, a anunţat ieri că va renunţa la atletism după Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Kemboi, în vîrstă de 31 de ani, a cucerit de trei ori şi titlul mondial în proba de 3.000 de metri obstacole, ultima dată în august, la Moscova.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  18 Septembrie 2013, 15:08

E greu in atletism ...la aruncari ...te arunca de nu te vezi ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează