SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Record de vîrstă doborît » Jo Pavey a devenit cea mai în vîrstă campioană europeană la atletism

Articol de GSP - Publicat joi, 14 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 13 august 2014 22:11

Britanica Jo Pavey a devenit marţi cea mai în vîrstă campioană europeană la atletism din istoria competiţiei. Cîştigătoarea probei de 10.000 de metri de la CE de la Zurich a reuşit această performanţă cu 39 de zile înainte de a împlini 41 de ani.

Precedenta deţinătoare a recordului de vîrstă era rusoaica Irina Habarova, care, în 2006, devenea campioană europeană cu ştafeta de 4x100 metri la 40 de ani şi 27 de zile. Jo Pavey este mama a doi copii, dintre care fetiţa, Emily, are numai 11 luni.

"Nu-mi vine să cred. Mă bucur foarte mult şi sînt foarte surprinsă. Am încercat atît de mult să ajung aici şi am reuşit acum, la 40 de ani. Trebuia să învăt unele lucruri mai devreme", a spus Pavey, care acum zece zile a cucerit şi bronzul probei de 5.000 de metri de la Jocurile Commowealth.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  14 August 2014, 09:50

Eu as fi vorbit si despre o premiera absolut senzationala a atletismului masculin romanesc - prima prezenta in finala unei probe de viteza la o mare competitie. Catalin Campeanu a reusit sa ia locul 7 la 100 de metri. Mi se pare extraordinar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează