SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE LA LONDRA

Ultimul vals » Usain Bolt participă la ultima competiție » Campionatele Mondiale debutează azi la Londra

FOTO: Guliver/ GettyImages
FOTO: Guliver/ GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 august 2017 11:53

Campionatele Mondiale debutează azi la Londra, iar cu această ocazie Usain Bolt, 30 de ani, își va lua adio de la atletism. Competiția va fi în direct pe Eurosport.

Capitala Marii Britanii va fi timp de zece zile din nou în centrul atenției. Pe Stadionul Olimpic se vor întrece cei mai buni atleți ai lumii, dar cei mai mulți ochi se vor îndrepta spre cursele de 100 de metri, care va avea loc pe 5 august, și cea de ștafetă 4x100, 12 august, curse în care Usain Bolt va alerga. Jamaicanul în vârstă de 30 de ani a dominat timp de nouă ani probele de sprint și speră să-și încheie cariera cu alte două medalii de aur. Bolt, deținător al recordurilor la 100 și 200 de metri, are în palmares opt medalii olimpice, toate de aur, și unsprezece mondiale, dintre care nouă de aur și două de argint.

Campionatele Mondiale de Atletism se deschid la ora 21:00, ora României, chiar cu preliminariile cursei de 100 de metri. Finala acestei probe urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 23:45.

Odată cu retragerea lui Usain Bolt, atletismul își va căuta din nou eroii. Unul dintre ei ar putea fi Wayde van Niekerk, deținător al recordului la 400 m, care la Londra vrea să se impună atât la 400 de m, cât și la 200 de metri. O performanță care nu a mai fost atinsă din 1996, de la Michael Johnson, care a reușit-o la JO de la Atlanta. Caster Semenya încearcă și ea o dublă la Londra, sud-africanca având drept țel aurul la 800 m și 1500 m. 

15 români la Londra

România va fi reprezentată la această ediție a CM de cincisprezece sportivi. "Tricolorii" nu au mai reușit să urce pe podiumul mondial din 2009, când Nicoleta Grasu cucerea bronzul în proba de aruncare a discului. De la prima ediție a CM, care a avut loc în 1983 la Helsinki, atleții români au adunat cinci titluri mondiale, opt medalii de argint și zece de bronz. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
anton40
anton40  •  04 August 2017, 16:05

Bani mai multi la ceilalti concurenti care joaca cum le dicteaza Fed Int De Atletism si alti factori(de ex Agentii de Pariuri).Sa fie negru!Neaparat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează