SPORTURI  »  ATLETISM  »  EVENIMENT

Un nou început » Nicoleta Grasu s-a retras din activitatea sportivă în cadrul Galei Atletismului

Soţii Nicoleta şi Costel Grasu vor fi antrenori colegi la clubul Dinamo // Foto: Cristi Preda
Soţii Nicoleta şi Costel Grasu vor fi antrenori colegi la clubul Dinamo // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 20:18

După 20 de ani în elita mondială, aruncătoarea de disc va trece la antrenorat în cadrul clubului pe care l-a reprezentat ca sportivă, Dinamo Bucureşti.

N-a plîns ca la Londra 2012, cînd şi-a luat adio de la Jocurile Olimpice, a 6-a ediţie la care a participat în cei peste 20 de ani de carieră sportivă. Ieri, Nicoleta Grasu a fost numai un zîmbet. Emoţiile s-au diluat pe parcursul anului ce tocmai se încheie. La 42 de ani, atleta şi-a anunţat într-un cadru festiv retragerea din activitatea sportivă, la Gala Atletismului Românesc 2013.

"E o mulţumire pentru mine că mă retrag alături de familia atletismului românesc. Mai puteam să mă duc la antrenamente şi la concursuri, am rămas cea mai bună în ţară, dar am zis că e totuşi momentul să mă retrag. Nu regret nimic, sînt fericită la cîte medalii am adus. Poate că am şi greşit cîteodată că nu au fost mai multe sau nu am avut experienţa necesară", a vorbit pe scenă cea care a rezistat două decenii în elita mondială în proba de aruncare a discului. A arătat ca un om fericit. "Sînt mîndră de toate medaliile, dar medalia mea specială e copilul meu", a spus ea.

Nicoleta Grasu aşteaptă acum o recunoaştere şi din partea clubului pe care l-a reprezentat în tot acest timp, Dinamo. Şi anume, un post de antrenor. "Fiecare antrenor îşi doreşte ca sportivul său să fie cît mai bun. Acum sper să fiu cît mai curînd colegă cu soţul meu la Dinamo. Să trec de pe statul de plată de sportiv pe cel de antrenor şi ne vom bate de la egal la egal, dar tot el va fi şeful, ca şi în familie", a declarat sportiva.

Oprea, cel mai bun
FRA a decernat ieri trofeul Atletul anului 2013 triplusaltistului Marian Oprea, care a ocupat locul 6 la Campionatele Mondiale de la Moscova. Locul doi a revenit ştafetei feminine de 4x400 m, compusă din Bianca Răzor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan, Adelina Pastor, Alina Panainte, pentru locul 7 la CM. Ierarhia anului continuă cu Florentina Marincu, care a obţinut două medalii de aur, lungime şi triplusalt, la CM de cadeţi.

CV - Nicoleta Grasu:
- născută 11 septembrie 1971
- argint la CM 2007
- bronz la CM 1999, 2001, 2007
- argint la CE 2010
- bronz la CE 1998, 2006
- 33 de titluri naţionale

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  08 Ianuarie 2014, 10:34

o mare sportiva ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Decembrie 2013, 10:18

Da de bombonele nu ne spui nimic ?/

Vezi toate comentariile (2)
Comentează