SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

UPDATE Două medalii de bronz pentru România la CE » Florentina Marincu la săritura în lungime, Marian Oprea la triplusalt

Foto: iaaf.org
Foto: iaaf.org

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 21:18

Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga.
UPDATE 21:10 / Marian Oprea a adus a doua medalie de bronz României la Campionatele Europene de sală de la Praga. Atletul  român a cucerit medalia de bronz la triplusalt.

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost cîştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

***

Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

La rîndul său, Alina Rotaru a avut cea mai bună performanţă de 6,74 metri, celelalte încercări măsurând 6,50 metri, 6,53 metri şi 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost cîştigată de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record naţional al Serbiei), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului).

"Sînt extraordinar de fericită! Am început să plîng cînd am fost sigură de medalie. Ca şi mama în faţa televizorului, ca şi domnul profesor. Am crezut în forţele mele îi credeam că am să iau o medalie! Mulţumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toţi, mai ales pe mama! Concurenţa cu Alina m-a motivat.

Ştiam că o să mă bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naţionalele de juniori I, unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată! Am ştiut că pot să iau o medalie", a declarat Florentina Marincu, conform site-ului oficial al FR Atletism.

Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Sursă: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
edy91
edy91  •  07 Martie 2015, 22:48

Felicitari celor doua junioare care au fost pe 3 si 4 la un campionat european si felicitari si lui Marian Oprea, care in ciuda sirului de accidentari pe care le-a avut reuseste totusi un podium european!

asystel
asystel  •  07 Martie 2015, 22:43
Postat de tardelli pe 07 Martie 2015, 20:51

Saritura de 6,79 in 2015.... Viorica Viscopoleanu castiga aurul la olimpiada in 1968... Deci dupa 47 de ani fetele noastre abia sar 6,79.. Totusi a existat o perioada fabuloasa pein anii `80 cand craioveanca Anisoara Cusmir era recordmana mondiala cu 7,43 m !!! Tot atunci rapidista Vali Ionescu sarea si ea parca 7,20 m Intr-un concurs Cusmir sarise si doborase recordul mondial,apoi dupa cateva minute sare si Ionescu si doboara si ea recordul stabilit de Cusmir !!!!Fetele alea ce mancau atunci ?Jar pe paine ca-n poveste.. Azi se sare 6,79 :) Bravo pt locul 3 Cele doua atlete ar merita statui....

Nu mancau jar....ci doar se dopau ca in filmele cu prosti! Copilele acestea sunt de 1000 de ori mai „curate” decat dopatele din anii 70-80!! Cusmir si Ionescu nu sunt nici in ziua de azi curate....le trebuie inca vreo 150 de ani ca sa se curete de amfetamine si hormoni anabolizanti! Pe Marincu si Rotaru le testeaza WADA constant la 6 dimineata!I n anii 70-80 ...la aceeasi ora, saritoarele din acea vreme, serveau micul dejun anabolizant.

ddenisssa
ddenisssa  •  07 Martie 2015, 22:08

Comparatiile cu trecutul sunt deplasate. Acesta a fost un concurs in sala, fetele se pot compara cel mult cu adversarele lor, iar diferenta nu este mare. Sunt inca junioare, deci este timp pentru progres. Bravo lor si lui Marian Oprea, care, la 100 de ani, urca pe podium la un campionat european!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează