SPORTURI  »  ATLETISM  »  JAMAICA

Usain Bolt reacţionează după scandalurile de dopaj: "Eu ştiu că sînt curat, am fost un fenomen de mic!" ;)

Usain Bolt, foto: reuters
Usain Bolt, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 iulie 2013 10:42

Jamaicanul Usain Bolt crede că scandalurile de dopaj care au zguduit în această lună sportul fac rău imaginii atletismului, subliniind faptul că el este curat.

Cel mai rapid om al lumii se referea la cazurile sprinterilor Asafa Powell, Sherone Simpson şi Tyson Gay, care au fost depistatţi pozitiv la substanţe interzise de WADA.

"Clar, acest lucru ne va trage înapoi un pic. Dar ca persoană nu vreau să mă concentrez asupra acestui fapt", a spus Bolt la Londra, adăugînd că pregătirea sa pentru Campionatele Mondiale de la Moscova, din luna august, nu îi va fi afectată în nici un fel.

Vrea să şteargă greşeala altora
"Trebuie să mă concentrez pe Mondiale, toată lumea vrea să aibă rezultate bune. Vreau să mă antrenez din greu, să alerg repede şi să-i fac pe oameni să uite ce s-a întîmplat", a mai spus Usain Bolt.

Bolt a mai promis că nu va fi următoarea vedetă din atletism prinsă dopată. "Am fost făcut să-i inspir pe oameni şi să alerg, am un dar şi trebuie să-l folosesc. Am încredere în mine şi în oamenii cu care lucrez. Şi ştiu că sînt curat. Deci voi continua să alerg, să-mi folosesc talentul şi să îmbunătăţesc imaginea acestui sport", a declarat posesorul a şase medalii olimpice de aur.

Cazurile recente de dopaj, cele ale lui Powell şi Gay, au atras întrebări şi asupra lui Bolt, de aceea deţinătorul recordurilor mondiale la 100 şi 200 de metri i-a rugat pe sceptici să-i analizeze dosarul.

"Nu l-am bombardat cu întrebări"
"Am fost fenomenal de cînd eram junior. Am cîştigat Mondialele de juniori la 15 ani. Am doborît orice record care era de doborît", a spus el.

Bolt a mai povestit că i-a dat un mesaj lui Powell după ce a fost făcut anunţul că acesta s-a dopat. "Nu am vrut să-l bombardez cu întrebări. I-am spus că îmi pare rău, iar el mi-a răspuns că trece printr-o perioadă dificilă. I-am recomandat să rămînă puternic, că toate se vor rezolva", a spus campionul.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
dreamer123
dreamer123  •  26 Iulie 2013, 17:54

who can bolt ? ;))

julius00x
julius00x  •  26 Iulie 2013, 16:23

Omul are dreptate chiar e un fenomen,chiar daca unul dopat..de la nivel de campionat national pana la nivel de mondiale cam toti baga pt ca altfel nu poti fi competitiv..natural in astfel de concursuri e ca si cum ai da la vasle pe beton contra unora care vaslesc pe apa..Dar acceptand faptul ca toti se dopeaza si vazand ca unul castiga mai mereu trebuie crezut cand zice ca e fenomen.

daniaania
daniaania  •  26 Iulie 2013, 15:03

Eu cred ce zice Usain, se poate sa fie un fenomen..mai exista inca, si poate nedescoperiti, prin Africa..!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează