SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

20.000 de oameni au urmărit în weekend International Drift Grand Prix » Ilarion Grigorici, primul român care se impune

Articol de GSP - Publicat luni, 08 mai 2017 13:43

Ilarion Grigorici a reușit să câștige cea de-a doua ediție a International Drift Grand Prix, organizată de Romanian Drift Community în week-end în cadrul Salonului Auto Moto, și care a avut un podium 100% românesc.

Pe 7 în calificări, Grigorici, care a pilotat un Nissan Silvia S13 de 600 de cai putere, s-a descurcat excelent în battle-uri pe traseul amenajat în fața Palatului Parlamentului, dovedindu-se un specialist al pilotajului pe ploaia torențială care a început odată cu startul Top 8.

În confruntarea finală, disputată de asemenea pe ploaie, pilotul Audio Class Drift Team l-a învins pe Traian Buse (primul campion național de drift din istoria României), care a făcut accident în primul battle și a fost nevoit să abandoneze.

„A fost o zi incredibilă, e chiar prima oară când urc pe podium. Vă mulțumesc tuturor”, a spus Grigorici la finalul competiției la care au fost prezenți peste 20.000 de spectatori de-a lungul celor două zile.

Podiumul de la București a fost completat de Radu Moise, aka Evil Santos, care a câștigat battle-ul din finala mică în fața bulgarului Krasimir Stefanov, vicecampionul național din 2016. De altfel, în drumul său spre podium, Moise a trecut și de campionul din 2015, Sorin Ene.

Campionul din 2016, Stefan Stefanov, a fost eliminat în Top 8 la ediția din acest an.

Sezonul în driftul românesc va continua la sfârșitul acestei săptămâni cu prima etapă din Campionatul Național de Drift, programată pentru sâmbătă și duminică pe circuitul de la Mariapocs (Ungaria). Grație unui parteneriat semnat la începutul acestui an, prima și ultima etapă vor fi comune cu campionatul ungar, la fiecare dintre acestea urmâdn să participe piloți din 7 țări.

Din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă în cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv, iar numai anul trecut a reușit să adune peste 80.000 de spectatori la evenimentele puse în scenă de Romanian Drift Community, care este și organizatorul campionatului.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
gmedeea
gmedeea  •  08 Mai 2017, 18:06

M-am uitat si eu, foarte frumos

Vezi toate comentariile (1)
Comentează