SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

A doua retragere! Felipe Massa renunță din nou la Formula 1 la finalul sezonului

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2017 09:56

Felipe Massa, 36 de ani, pilotul lui Williams și-a anunțat retragerea după finalul acestui sezon.

De data aceasta, decizia pare de neclintit. Brazilianul intenționase să renunțe la F1 și după sezonul 2016, însă a acceptat să revină la Williams după ce Valtteri Bottas a trecut la Mercedes. Până la urmă, nu e cale înapoi, deși inițial anunțase că va continua și în 2018. Acum însă, Massa ar fi vrut certitudine înaintea ultimelor două Mari Premii ale lui 2017, or Williams încă nu și-a definitivat duetul pentru anul viitor.

"Iau cu mine atâtea amintiri grozave, deși mă pregătesc pentru ultimele mele două curse, în Brazilia și Abu Dhabi. Emoțiile vor fi mari, însă sunt decis să închei totul într-o notă înaltă și să mă pregătesc pentru un nou capitol al carierei mele", a spus brazilianul. 

Aproape de titlu

De la debutul în F1, la Sauber, în 2002, și până acum au trecut 15 ani. Cea mai bună perioadă a carierei a fost la Ferrari, unde s-a mutat în 2006, prinzându-l pe Michael Schumacher în ultimul său sezon înainte de prima retragere. Sezonul de vârf a fost 2008, amestec de strălucire și amărăciune, de emoție și frustrare.

Brazilianul s-a aflat la un pas de a cuceri titlul mondial, totul s-a jucat în ultima cursă din acel an, ce ironic! tocmai Marele Premiu al Braziliei. Massa a câștigat, dar Lewis Hamilton a prins atunci pe ultimul viraj al ultimului tur locul 5, cel care îi asigura primul loc în clasament. Vârtej de emoții și probă de demnitate pentru Felipe, care oscila între bucuria de a fi câștigat acasă și durerea ratării titlului. 

Horror accident

2009 i-a adus acel accident oribil, soldat cu o fractură de craniu după ce a fost lovit de o parte a suspensiei unei alte mașini. Revenit în 2010 în competiții, a găsit în Fernando Alonso un coechipier superior ca pilot, deja dublu campion mondial. A rămas la Ferrari până în 2013, apoi a trecut la Williams, unde își și va încheia cariera. În sezonul actual, e deocamdată pe locul al 11-lea, cu 36 de puncte și încă două curse de disputat. 

11 victorii de Grand Prix are Felipe Massa în cariera sa, prima reușită în 2006, în Turcia, cea mai recentă în 2008, pe circuitul brazilian

16pole position-uri a atins sud-americanul, ultimul izbutit fiind în 2014, la Marele Premiu al Austriei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează