SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

Bucureștiul ratează organizarea unui eveniment automobilistic de mare amploare

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 septembrie 2017 13:20

Programată inițial pentru 23-24 septembrie, iar mai apoi pentru luna octombrie, marea finală a Campionatului Național de Drift 2017, la care urmau să participe inclusiv peste 60 de piloți din Europa, nu va mai avea loc la București, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie anunțat noul loc de desfășurare al evenimentului, a anunțat Romanian Drift Community într-un comunicat.

„Din păcate, toate eforturile noastre din ultimele 6 luni nu au primit nici măcar un răspuns oficial din partea Primăriei Municipiului București, deși întreaga documentație și procedură au fost realizate în mod corect. Chiar am primit aviz favorabil din partea Departamentului de Cultură și Sport din cadrul Primăriei, dânșii fiind încântați de expunerea pe care o puteam oferi Capitalei.

Am așteptat până în ultimul moment un răspuns pentru a putea organiza la București aceste eveniment internațional, doar că acesta nu a venit și în acest moment ne aflăm într-o situație dificilă. În cel mai scurt timp vom căuta variante de relocare și vom anunța în timp util noul loc de desfășurare al etapei. În ciuda acestei situații, Romanian Drift Community le promite fanilor driftului că va continua eforturile din ultimii 4 ani pentru dezvoltarea acestei probe sportive în România”, au anunțat reprezentanții clubului sportiv.

Un total de aproximativ 100 de piloți, dintre care peste 60 străini cu experiență în cele mai puternice campionate din Europa, își anunțaseră prezența la evenimentul de la București, care se anunța cea mai importantă etapă de drift din Centrul Europei în acest an. De atlfel, evenimentul urma făcea parte dintr-un proiect pilot pentru Campionatul Central European de Drift, care va fi susținut chiar de FIA, federația mondială care organizează și Formula 1.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemena, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat și cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
magura
magura  •  24 Septembrie 2017, 00:15

:))))))))))))))))

steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 Septembrie 2017, 16:26

Daca era vijelie si in ziua aia? Mai bine suntem precauti ...asa ca doamna firea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează