SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

Călin Ciortan și Sorin Ene au impresionat în Campionatul European de Drift

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 20:35

Călin Ciortan și Sorin Ene au reușit să se claseze în top la penultima etapă a King of Europe, campionatul continental de drift, care s-a desfășurat în acest week-end pe circuitul Oschersleben din Germania.

Ciortan, dublu campion european pe echipe, s-a clasat în Top 8 la Pro Series, în timp ce Ene a încheiat pe 4 la Pro Series 2 East. Ambii vor fi prezenți săptămâna viitoare la Iași la runda care va decide campionul național al sezonului 2016.

Dacă în calificări a terminat pe locul doi, fiind depășit la punctaj doar de Jo Hountondji, Ciortan s-a oprit în Top 8 la prima sa participare din acest an în competiția europeană pe care a câștigat-o în 2013. Ungurul Adam Kerenyi a fost cel care și-a adjudecat etapa din Germania, în timp ce Remmo Niezen rămâne lider înaintea ultimei runde programate în Slovacia.

Campion național în 2015, Sorin Ene a luat decizia de a lua parte la King of Europe Pro Series 2 East, divizia dedicată celor mai buni piloți din partea de Est a Europei, acolo unde concurează 60 de piloți. În Germania, Ene a încheiat pe 4, însă arbitrajul a fost unul puternic contestat de comunitatea on-line a drifterilor.

În clasamentul general, veteranul driftului românesc se află pe 5, la doar 40 de puncte de liderul Pavlin Penev, dar o victorie etapa viitoare în Slovacia l-ar putea ajuta să reușească o performanță spectaculoasă pentru automobilismul românesc. De notat este faptul că Penev participă și în Campionatul Național de Drift din România.

Sâmbăta viitoare, atât Ciortan, cât și Ene, vor lua startul în ultima etapă a Campionatului Național de Drift, care va avea loc pe pista veche a Aeroportului Internațional Iași. În total, cei mai buni 50 de piloți din România și Bulgaria sunt anunțați la evenimentul care va stabili primul campion de când driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către autorități. Accesul publicului va fi gratuit atât sâmbătă, cât și duminică, atunci când se vor disputa mult așteptatele battle-uri.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează