SPORTURI  »  AUTO  »  GALĂ

Campionii automobilismului sportiv românesc au sărbătorit împreună la Palatul Parlamentului

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 noiembrie 2016 15:02

Cei mai buni piloți ai automobilismului sportiv românesc au fost sărbătoriți sâmbătă seară, la Palatul Parlamentului, acolo unde a avut loc Gala Campionilor, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Clujeanul Simone Tempestini, de curând oficial cetățean român, a fost vedeta serii, acesta fiind premiat nu doar pentru al doilea titlu de campion național absolut la raliu, ci și pentru faptul că a devenit primul reprezentant al automobilismului românesc care câștigă trofeul mondial în WRC Junior, divizia campionatului mondial unde s-au lansat Sebastian Loeb sau Sebastian Ogier.

Timișoreanul Bogdan Cuzma a obținut în premieră trofeul pentru cel mai bun pilot din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, în timp ce la karting, Andrei Tomescu a fost marele câștigător al clasei regină KZ.

Driftul, disciplină intrată din acest an sub egida FRAS, și Rally 2 au dat singurii campioni străini, pe bulgarul Stefan Stefanov, respectiv Romain Desire Marci Gilles, acesta din urmă avându-l drept copilot în etapele de Rally 2 pe Alin Lapadusa.

Campionii de la Off Road, Slalom Paralel, Autoslalom, Time Atack, Rally Cross și Rally Raid au fost ovaționați la scenă deschisă pentru rezultatele obținute de-a lungul acestui sezon, președintele Norris Măgeanu ținând să îi felicite pentru performanță. De asemenea, au fost răsplătiți cu trofee și partenerii care au susținut motorsportul românesc de-a lungul timpului.

”A fost un an foarte bun și vreau să îi felicit pe toți implicați în lumea automobilismului sportiv românesc pentru eforturile pe care le-au făcut. Sunteți extraordinari și vă mulțumesc pentru spectacolul senzațional pe care l-ați realizat și și vă doresc mult succes pentru sezonul viitor”, a declarat Măgeanu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează