SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI

Campionul a recidivat » Lewis Hamilton a cîştigat prima etapă a sezonului de Formula 1 din Australia! Doar 11 piloţi au terminat cursa

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 martie 2015 09:40

Britanicul de la Mercedes, Lewis Hamilton, campion mondial en titre, a cîştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului de Formula 1, el fiind urmat de colegul său, germanul Nico Rosberg, şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Pe locul 4 s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Williams, iar conaţionalul său, Felipe Nasr, de la Sauber, debutant în Marele Circ, a fost al cincilea.

Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire pe locul şase, înaintea germanului Nico Hulkenberg (Force India), clasat al şaptelea.

Pe locurile 8-10 s-au situat suedezul Marcus Ericsson (Sauber), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso), de asemenea debutant, şi mexicanul Sergio Perez (Force India).

Britanicul Jenson Button (McLaren-Honda) a fost ultimul pilot care a terminat MP al Australiei, o cursă ce s-a desfăşurat cu numai cu 17 piloţi pe grilă. Echipa Manor nu a putut lua startul pe circuitul din Albert Park, în timp ce finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat ieri.

La finalul cursei a fost un moment amuzant cu Lewis Hamilton şi Arnold Schwarzenegger în prim plan. Al doilea i-a intervievat pe podium pe cei 3 piloţi, iar pe cîştigător l-a pus să repete o replică prin care Arnold s-a remarcat în filmul Terminator.  "I'll be back", a fost mesajul lui Hamilton pentru rivali.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
asc21
asc21  •  15 Martie 2015, 16:15

Hai Rosberg !

gilbert78
gilbert78  •  15 Martie 2015, 15:29

Bravo Lewis...ai inceput perfect drumul spre al treilea titlu...cat despre cei care nu il suporta...puteti doar sa ii faceti un bot atata timp cat nu va ridicati nici macar pana la glezna lui

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 Martie 2015, 15:15
Postat de vvalyy pe 15 Martie 2015, 14:09

are noroc ca are masina ca altfel nu e mare pilot englezoiul asta

A mai castigat un campionat mondial cu McLaren si si-a cam umilit colegul de echipa care concureaza pe acelasi monopost. E un pilot foarte bun insa ai si tu o parte de dreptate...de multe sezoane incoace masina a contat parca prea mult. Red Bull au dominat tocmai datorita masinii, acum o face Mercedes. Sa nu uitam de echipa aia Brown GP care de nicaieri si-a umilit adversarele cu piloti de duzina.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close