SPORTURI  »  AUTO  »  

Este oficial! Conducerea Lamborghini a anunțat când va intra în producție mult așteptatul model Urus!

foto: auto-bild.ro
foto: auto-bild.ro

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 07 februarie 2017 21:18

Constructorul italian Lamborghini a anunțat oficial că modelul Urus va intra în producție în acest an, pe piața SUV-urilor la câteva luni după ce Bentley a lansat modelul Bentayga pe același segment.

Președintele executiv al Lamborghini, Stefano Domenicali, a confirmat pentru publicația Digital Trends debutul producției noului Urus. Este o recunoaștere oficială din partea constructorului italian a informațiilor vehiculate încă din 2012 despre acest model.

"Producția va apărea în aprilie, iar inițial vor fi câteva modele pre-serie. Fiind un proces complet nou, vom construi, primele exemplare vor fi prototipuri. Este o perioadă delicată, de aceea 2017 va fi un an important pentru noi. Nu vrem să subestimăm pașii mari pe care îi urmăm", a declarat Domenicali.

Lamborghini Urus va avea un motor V8 de 4,0 litri twin-turbo, însă va fi disponibilă și o variantă echipată cu sistem hibrid.

Lamborghini se așteaptă să dea lovitura cu acest model, fapt pentru care își va extinde semnificativ fabrica de la Sant'Agata pentru a dubla volumul care în prezent se ridică la 7000 de automobile pe an. Producțiile modelelor Huracan și Aventador va rămâne la 3500 de exemplare pe an ceea ce înseamnă că vor fi fabricate 3500 de modele Urus pe an, în cazul în care Lamborghini nu va mai lansa și un al patrulea model.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează