SPORTURI  »  AUTO  »  SALONUL AUTO DE LA GENEVA

FOTO + VIDEO Noul Hyundai i30 Wagon » Toate detaliile legate de mașina prezentată la Geneva

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 15:08

După lansarea noului Hyundai i30, coreenii au prezentat în Elveția, la Salonul Auto de la Geneva, și versiunea Wagon a modelului.

Mașina oferă o capacitate de depozitare de 602 litri, care poate ajunge până la 1.650 litri prin rabatarea banchetei din spate. Lungimea totală este de 4.585 mm, cu 245 mm mai mare decât cea a versiunii cu cinci uși.

 

Pachete de siguranță

  • Sistemul autonom de franare (AEB). Acesta avertizează vizual și acustic șoferul, aplicând automat o forță de frânare a cărei intensitate crește treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabilă. AEB poate fi echipat opțional cu funcția de detectare a pietonilor, care utilizează în plus senzorii radar frontali. 
  • Sistemul de monitorizare a atenției șoferului (DAA) permite monitorizarea constantă a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviație nedorita a direcției, care indică semne de oboseală, avertizând conducătorul auto printr-un semnal sonor și un mesaj vizual, afișat pe bord.
  • Sistemul pilot automat inteligent (ASCC) menține viteza și distanta constante față de autovehiculul din față, acționând automat pedala de accelerație sau frâna, la viteze de pană la 180 km/h. În situația în care traficul este blocat, sistemul aplică o forță de frânare pentru decelerarea mașinii, accelerand în momentul în care se creează din nou spațiu
  • Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), împreună cu sistemul de asistență la schimbarea benzii de rulare (LDWS), monitorizează părțile laterale și spate ale mașinii și, în cazul în care este detectat un alt autovehicul, un indicator luminos de alertă este afișat în retrovizoarele exterioare.
  • Funcția LKAS, care alertează șoferul în cazul schimbării benzii de rulare fără acționarea semnalizatoarelor, la peste 60 km/h. Sistemul avertizează vizual si sonor, corectând proactiv poziția volanului, pentru a menține autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare.
  • Funcția de informare asupra vitezei limită (SLIF) identifică indicatoarele din trafic referitoare la viteza maximă permisă, afișând detaliile atât pe ecranul sistemului de navigație, cât și pe instrumentarul de bord.
  • HBA permite dezactivarea în mod automat a fazei lungi în momentul în care este detectat un autovehicul din sens opus, pe timp de noapte.

Elemente de conectivitate

  • Ecranul tactil de opt inch, disponibil pentru noul sistem de navigatie, integreaza elemente de conectivitate precum Apple Car Play, Android Auto si serviciile Live. În plus, modelul este echipat cu un încărcător wireless pentru telefonul smartphone prevăzut cu această funcție.

Motoare eficiente

  • 3 motoare pe benzină, cu noile propulsoare 11.4 turbo, 140 CP și 1.0, 120 CP, la care se adaugă vechiul 1.4 MPI, 100 CP. La capitolul "diesel", i30 Wagon oferă un motor de 1.6 litri, cu două versiuni de putere (110 și 136 CP).

 

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează