SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CHINEI

Gafă la Marele Premiu din China » Eroarea care-l putea costa pe Lewis Hamilton victoria

Foto: EPA
Foto: EPA

Articol de GSP - Publicat luni, 21 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 aprilie 2014 12:26

Un steward îi putea fura victoria lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Chinei. Dintr-o neatenţie, acesta a fluturat steagul cu un tur mai devreme şi l-a indus pe pilotul britanic în eroare.Hamilton a anunţat la finalul cursei că deja încetinise pînă cînd echipa sa i-a transmis să mărească din nou ritmul. "Credeam că intru în ultimul tur, dar m-am uitat şi am văzut steagul. Am încetinit şi am pierdut cam o secundă şi jumătate pînă cînd echipa mi-a zis să merg mai departe. Dacă radioul n-ar fi mers şi Nico m-ar fi depăşit ar fi fost ca naiba. A fost foarte ciudat", a spus Lewis Hamilton la finalul cursei din Shanghai.

Chiar dacă piloţii au sesizat că a fost doar o eroare, clasamentul validat a fost cel de la finalul turului 54. Conform regulamentului, dacă steagul este fluturat înainte de final, ierarhia luată în calcul va fi cea stabilită cu un tur înainte de incident.

Spre norocul stewardului vinovat, eroarea sa nu a adus schimbări majore în ierarhia finală. Un singur pilot a fost dezavantajat de această decizie, însă în afara zonei punctelor. Kamui Kobayashi îl depăşise pe Jules Bianchi în ultimul tur şi trecuse pe locul 17, însă a fost retrogradat o poziţie.

Citeşte şi: Monopol Mercedes » Hamilton a cîştigat în China a treia cursă la rînd! Vettel doar pe 5

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dreamer123
dreamer123  •  21 Aprilie 2014, 15:05

din neatentie :)))) suuuureeeee

alioi
alioi  •  21 Aprilie 2014, 13:55
Postat de lord_of_the_drinks pe 21 Aprilie 2014, 13:04

Nu la nivelul asta oltene. Probabil in Craiova se accepta, dar cand sunt in joc zeci de milioane de euro, e cam penibila o asemenea isprava.

sa nu uitam cum Hamilton a oprit din greşeală la boxa fostei sale echipe tot la "acest nivel"

lord_of_the_drinks
lord_of_the_drinks  •  21 Aprilie 2014, 13:04

Nu la nivelul asta oltene. Probabil in Craiova se accepta, dar cand sunt in joc zeci de milioane de euro, e cam penibila o asemenea isprava.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează