SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

GALERIE FOTO Piloții din Formula 1 critică noua regulă impusă în "Marele Circ": "Nu-mi dau seama cum o fată frumoasă poate deranja pe cineva"

FOTO: Guliver/Getty Images +9   FOTO
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2018 18:58

Din acest sezon, F1 a renunțat la ”grid girls”, iar Sebastian Vettel se declară confuz de această schimbare. 

Nu e o noutate, se știa de la finalul lunii ianuarie că sezonul 2018 va fi lipsit de " grid girls". Adică modelele care însoțeau piloții la locul lor pe pistă, purtând un semn distinctiv cu numele fiecăruia, numărul de concurs și steagul țării respectivului.

Era o tradiție întinsă pe ani buni, o parte de show a oricărei curse. Liberty Media, firma care deține drepturile comerciale în F1, a motivat decizia prin aceea că "acest obicei nu rezonează cu valorile brandului și nu corespunde normelor societății moderne".

Mulți au spus că e o reacție a amplei mișcări #Metoo. La momentul respectiv, măsura a fost criticată de fostul boss al F1, Bernie Ecclestone, și de liderul echipei Red Bull, Christian Horner. Dar și de foste grid girls, precum modelul britanic Kelly Brook.

Prima cursă a sezonului s-a consumat pe 25 martie, în Australia, duminică vine următoare, Marele Premiu al Bahrainului, iar câștigătorul de la Melbourne, Sebastian Vettel, se declară confuz.

Germanul, cvadruplu campion mondial, a declarat, citat de crash.net, că nu a înțeles la început din ce motiv F1 a decis să renunțe la modelele care înveseleau pista de concurs. De asemenea, el criticase măsura de la Marele Premiu al Principatului Monaco din 2015, când fetele au fost înlocuite cu modele bărbați.

Vettel a precizat că nu e totuși ceva care să-i afecteze performanțele, ci doar parte din rutină. "Cred că sunt un tip tradițional și îmi place să păstrez unele lucruri așa cum sunt. Sunt multe chestiuni în care nu sunt specialist și pe care nu trebuie să le înțeleg", a spus el. "Dar sunt confuz din cauză că startul se dă cu 10 minute mai târziu decât de obicei și un pic trist că au dispărut grid girls. În rest, din punctul de vedere al pilotului, nu sunt prea multe schimbări", a adăugat el.

Jobul de vis

"Nu-mi dau seama cum o fată frumoasă stând în fața unei mașini de F1 cu un număr și un nume pe o pancartă poate fi ceva deranjant pentru oricine", spune Ecclestone în ianuarie.

"Erau cu adevărat necesare pentru că atunci când pilotul vrea să ajungă pe pistă e mai ușor pentru el să știe exact unde e locul în care trebuie să se oprească".

Melissa James, 25 de ani, și-a împlinit un vis devenind grid girl. Pasionată de sporturile cu motor din copilărie, ea a declarat pentru CNN: "Mi-a plăcut la nebunie. Vreți să port o ținută confortabilă, să merg în zonele VIP și să urmăresc ceva pentru care aș fi plătit oricum să văd? Da, e Ok pentru mine. A fost un job de vis".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
411649222631291
Stefan Cotac  •  04 Aprilie 2018, 05:10

Toți stim că o masină frumoasă se asorteaza cu o fată frumoasă. Cum ar fi la un salon auto lîngă o masină de firmă să fie prezent un bărbat? Mie mi-ar fi frica sa fiu in compania lui.Dintotdeauna bărbațiilor le plac masinile si femeile frumoase. Voi nu stiu ce vreti să faceți. Să vă fie rusine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează