SPORTURI  »  AUTO  »  COLECȚIE VINTAGE

GALERIE FOTO Spectacolul boem al maşinilor vintage! Superimagini din Piața Ovidiu + mașina construită special pentru Ceaușescu a putut fi admirată de oameni

FOTO: Ionuț Coman +19   FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 14:58

Străjuită de clădiri impregnate cu aerul boem al perioadei interbelice, Piaţa Ovidiu din Constanţa a devenit pentru două zile un punct de atracţie pentru admiratorii maşinilor de epocă.

A treia ediţie a evenimentului “Mai clasic”, organizat de Gabriel Lucian Bălan, a adus la malul mării cele mai spectaculoase automobile din secolul trecut. La loc de cinste au stat maşinile de lux, Rols Royce, Oldsmobile, Austin, Ford şi Mercedes, cu o vechime de câteva zeci de ani, dar aflate într-o stare impecabilă.

Şi maşinile americane care au făcut istorie în urmă cu trei decenii, Ford Mustang, Pontiac şi Cadillac, au atras atenţia miilor de vizitatori, alături de celebrele broscuţe de la Volkswagen, clasicele limuzine Mercedes şi modelele sport de succes de la Alfa Romeo.

Istoria autohtonei Dacia a fost dezvăluită de seria de automobile lansate de-a lungul timpului de uzina de la Mioveni, în timp ce fratele mai mare din Franţa a fost prezent cu micuţul, dar cochetul Renault 12.

Una dintre surprize a reprezentant-o automobilul prezidenţial construit special de ARO pentru Nicolae Ceaşescu în urmă cu aproape patru decenii. Modelul ARO 304 modificat, dotat cu o trapă acţionată electric, un element revoluţionar pentru industria românească în acea perioadă, a fost folosit de dictator şi familia sa în timpul paradelor, oferindu-le ocazia de a saluta mulţimile.

Scos la licitaţie, alături de alte zece maşini, automobilul nu a fost adjudecat, preţul cerut de proprietar, 50.000 de euro, fiind considerat mult prea piperat.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează