SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Gestul lui Hamilton l-ar putea costa titlul mondial!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 31 iulie 2017 15:17

Ceea ce s-a întâmplat la Hungaroring va rămâne în istorie.

În timpul cursei, Mercedes a decis ca Hamilton să treacă în fața lui Bottas pentru ca britanicul să le pună mai multe probleme celor de la Ferrari, iar dacă acest lucru nu s-ar fi produs, finlandezului i s-a garantat revenirea pe poziția câștigată.

Pe ultimii metri ai cursei, conform înțelegerii, Hamilton l-a lăsat deliberat pe coechipierul său să prindă podiumul. Un gentleman agreement care s-ar putea să-l coste pe Hamilton titlul mondial. Britanicul n-a mai luat 15 puncte, ci cu trei mai puțin, 12 fiind acordate pentru locul 4.

Și uite cum Vettel are acum un avans de 14 puncte în fața lui Hamilton (202 puncte vs 188 puncte). Bottas, cu șansa a treia la titlu în acest moment, are 169 puncte.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
gdrrr
gdrrr  •  01 August 2017, 23:56

Interesant e că la Formula 1 se pot face ”aranjamente” între coechipieri fără nici o problemă. La alt sport dacă faci așa ceva (de exemplu o echipă satelit să piardă deliberat cu echipa ”mamă” într-un meci oficial, și asta să se vadă de la o poștă) ar fi o mare problemă cu consecințe legale (complet logic de altfel). Dar la Formula 1 o astfel de ”mizerie” unde un sportiv alege să nu își apere corect șansele reprezintă o normalitate.

10202951980797582
Cristian Cotler  •  01 August 2017, 18:11

Pe langa ca articolul e irelevant, oricine din afara nu poate intelege logica acestui gest... Te pomenesti ca l-o fi apucat "rusinea" pe Hamilton dupa porcaria facuta lui Vettel in Baku... Formula 1 demult nu mai e un sport, e orice altceva!

flo_pav33
flo_pav33  •  01 August 2017, 11:51

Va aduceti aminte cum i-au furat titlul mondial lui Massa in ultima cursa? Ghici cine a cedat pozitia in cursa aceea lui Hamilton pentru a castiga britanicul?...Acela a fost furt calificat...FIA doarme oricum, banii vorbesc!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează