SPORTURI  »  AUTO  »  LEGE

Noi surprize pentru şoferii români » Vor mai avea doar 90 de zile la dispoziţie

Foto: Jurnalul
Foto: Jurnalul

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 21:39

Parlamentarii vor să oprească fenomenul înmatriculărilor de maşini în Bulgaria şi se pregătesc să voteze o lege ce le va interzice şoferilor să circule cu astfel de autovehicule pe teritoriul României pentru mai mult de 90 de zile de la intrarea în ţară.
Potrivit ziarului Ring, autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină deţinute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în ţară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii.

"Nu este posibil să înmatriculezi maşina în Bulgaria ca să nu plăteşti taxe şi impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente şi asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cît vor şi cînd vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sînt cetăţeni români care nici acum nu şi-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria.

Mai mult, este foarte greu de găsit o maşină înmatriculată în Bulgaria care te loveşte şi fuge de la locul accidentului. În ţările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poţi să circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară este de şase luni", a declarat deputatul Ioan Munteanu, iniţiatorul legii, conform sursei citate.

Deputaţii atrag atenţia că, prin înmatriculările făcute în Bulgaria, statul român pierde taxa de primă înmatriculare şi impozitele şi că cele mai multe autovehicule nu sînt asigurate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
alexutzu2003
alexutzu2003  •  18 Martie 2015, 13:21

dar oare daca ar scadea taxele nu ar veni cocalarii bulgari sa inscrie masinile la noi??????

travka
travka  •  18 Martie 2015, 10:12
Postat de flaviuf pe 17 Martie 2015, 22:28

1. avem niste parlamentari atat de idioti, ca le-au trebuit 5 ani sa-si dea seama ca statul pierde milioane prin neplata impozitelor. de ce? pentru ca orice suprataxare are genul asta de efect. pai nu mai bine puneau idiotii taxe de inmatriculare accesibile? 2. abia astept sa se puna in practica, 90% din masinile de BG sunt niste cazane fara RCA, conduse de cocalari care mai bine iau un BMW rapciugos decat un Logan decent 3. cum spunea colegul, astept acelasi lucru pentru masinile cu volan pe dreapta - sunt un pericol public.

+ ca daca nu o sa gandeasca clar masura asta, coclarii respectivi de Bulgaria se vor duce la 88 de zile pana la Ruse la o cafea, trec podul plin de gropi (in partea romana desigur ca la bulgari e asfaltat calumea), platesc 20 de lei podul, 10 lei o cafea si cu 30 de lei + gpl-ul de drum isi prelungesc iar sederea cu 90 de zile, practic oamenii vor face 4 excursii pe an pana la Ruse si inapoi la o cafea pe malul Dunarii, asa fac romanii si in UK, au masini de Romania, si la 6 luni nu mai ai voie sa stai cu ea in UK, iau vaporu pana la Calais in Franta tur-retur si pastreaza biletu de retur si au iar 6 luni voie sa mearga cu masina in tara....o masura prost gandita e egala cu zero

caucazianul
caucazianul  •  18 Martie 2015, 02:20

pARLAMENTUL TREBUIE SA MEARGA ACASA.EI NU FAC LEGI PENTRU POPULATIA CARE I-A TRIMIS SA FURE. EI FACLEGI DUPA CUM LE TAIE CAPUL.HAIDETI ROMANI SA PRODUCEM SCHIMBAREA.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează