SPORTURI  »  AUTO  »  RALIU

Paul Andronic, câștigător pentru al doilea an consecutiv al etapei de viteză în coastă de la Sinaia

FOTO: Bogdan Barabas +1   FOTO
FOTO: Bogdan Barabas

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2016 09:52

Campionul național absolut en-titre Paul Andronic s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Trofeul Sinaia, eveniment care contează pentru etapa a cincea a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, în timp ce Bogdan Cuzma, actualul lider, a terminat pe 2 și și-a consolidat poziția în clasamentul general, informează Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Andronic a depășit momentele dificile din prima parte a sezonului, când s-a confruntat cu probleme tehnice, iar la Sinaia a concurat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo VI, care i-a adus și prima victorie stagională.

Experimentatul pilot a fost mai rapid cu doar 20 de sutimi decât ocupantul poziției a doua, timișoreanul Bogdan Cuzma, cel care s-a impus în ultimele două etape ale campionatului, de la Poiana Brașov și Rânca.

"A fost o cursă incredibilă! Ținând cont că am venit cu o mașină nouă, a fost o mare surpriză și pentru mine, dar mereu mi-a plăcut acest traseu. Sunt foarte fericit și abia aștept următoarea cursă. M-am întors!", a exclamat Andronic la final, imediat după ce a fost premiat de legenda motorsportului românesc Marin Dumitrescu (98 de ani), învingător la Sinaia în urmă cu aproape șapte decenii.

Podiumul Trofeului Sinaia a fost completat de Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VIII), cel care a urcat și pe 2 în clasamentul general, acolo unde domină autoritar Cuzma. Pe un Mitsubishi Evo IX, care a fost pilotat în sezonul trecut de Andronic, Cuzma a adunat până acum nu mai puțin de 83 de puncte, cu 27,5 puncte peste Răduț, și cu 31 peste Edu Stan, ocupantul locului 3, care s-a clasat pe 5 la Sinaia.

Evenimentul organizat de CS Carpați Sinaia în parteneriat cu Primăria Sinaia și sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv a adunat de-a lungul celor două zile aproximativ 10.000 de spectatori, fiind singura etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop care se desfășoară exclusiv pe străzile unui oraș.
Următoarea rundă este programată pentru 3-4 septembrie în cadrul Trofeului Teliu, care se dispută pe un traseu amenajat la granița județelor Brașov și Covasna.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează