SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Reacţie dură după ce Toro Rosso vrea să folosească un pilot de 17 ani în Formula 1: ”E o insultă!” :X

Articol de GSP - Publicat luni, 22 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 decembrie 2014 12:35

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve a condamnat decizia celor de la Red Bull, care îl vor folosi în sezonul viitor pe pilotul Max Verstappen în Formula 1, deşi acesta are numai 17 ani şi jumătate.
La un an după ce şi-a încheiat evoluţiile în competiţiile de karting, Verstappen, născut la 30 septembrie 1997, a semnat un contract cu echipa a doua a Red Bull, Toro Rosso, urmînd a fi pilot titular în sezonul 2015. El va avea aproape 17 ani şi jumătate la data primei etape a Campionatului Mondial de Formula 1, la Melbourne (Australia).

Villeneuve nu vede cu ochi buni acest debut timpuriu al lui Verstappen. "Vreţi să vă spun adevărul? Cred că Max este o insultă. Îşi dau seama cei de la Red Bull că pun un copil în Formula 1? Sînt convins că este rapid, dar el nu are nici o experienţă. Eu am ajuns în Formula 1 la vîrsta de 25 de ani, după ce am cîştigat în IndyCar. Înainte de a te lupta cu vieţile altora, trebuie să înveţi, dar Formula 1 nu are acest rol", a declarat Villeneuve publicaţiei italiene Omnicorse.

FIA va impune o vîrstă minimă de 18 ani pentru Formula 1, dar Villeneuve nu crede că această limită este suficientă. "Ar trebui să fie 21 de ani. Ar trebui să ajungi în Formula 1 ca un învingător şi cu o bogată experienţă. Formula 1 nu este un loc în care să vii şi să te dezvolţi ca pilot. Debutul unui pilot de 17 ani reprezintă un mesaj negativ pentru Marele Circ. Cred că impactul nu va fi atît de pozitiv pe cît se aşteaptă Red Bull", a afirmat canadianul.

Sursă: Mediafax

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  22 Decembrie 2014, 13:34
Postat de psyk3 pe 22 Decembrie 2014, 13:19

Totusi nu inteleg de ce ar fi o insulta..daca a semnat un contract,a trecut testele.. inseamna ca e talentat..la 17 ani poate fi mai bun ca unul la 22-23..

Pai problema este ca acolo nu concureaza singur impotriva cronometrului, este o cursa, de reactiile lui depind si vietile celorlalti soferi. Daca asta tanarul e doar rapid, dar nu are stapanire, nu are maturitate, nu devine un pericol public??? Nu e normal sa faci saltul de la carting direct la F1 fara sa demonstrezi ca ai toate calitatile necesare.... nu doar viteza. Este promovat probabil ca sa atraga atentia din punct de vedere publicitar... toata lumea iubeste povestile de tipul asta, tanarul care bate toate obstacolele, etc etc.... nu au mai nimic de pierdut, doar de castigat dpdv al marketingului.

vladutz13
vladutz13  •  22 Decembrie 2014, 13:27

Corect.

psyk3
psyk3  •  22 Decembrie 2014, 13:19

Totusi nu inteleg de ce ar fi o insulta..daca a semnat un contract,a trecut testele.. inseamna ca e talentat..la 17 ani poate fi mai bun ca unul la 22-23..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează