SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA E

Renault domină categoric competiția monoposturilor electrice » Trei tilturi din tot atâtea posibile!

Articol de - Publicat joi, 03 august 2017 16:52

Dacă în Formula 1, Renault este deocamdată departe în comparație cu Mercedes, Ferrari sau Red Bull, în schimb constructorul francez domină copios o altă competiție importantă din motorsport, cea a monoposturilor electrice. Renault e. a câștigat titlul mondial și în cel de-al treilea sezon de Formula E. Practic, francezii au trei trei titluri din tot atâtea posibile!

În primul sezon (2014-2015), Renault e.dams a câştigat titlul la "constructori", repetatând performanța anul trecut. În acest an, Renault e.dams a reuşit şase victorii din douăsprezece curse, atingând un nou record, fiind singura echipă care a punctat în fiecare etapă.

A câștigat în etapa inaugurală din Hong Kong, reuşită urmată şi de alte succese la cursele din Marrakech şi Buenos Aires. Pilotul echipei, Sebastien Buemi, a ieșit victorios şi la Monaco, iar o săptămână mai tărziu, elvețianul învingea și la Paris, aducând prima victorie a lui Renault pe pământ francez.

Lucas Di Grassi, campion mondial

Cursa pentru titlul de piloţi a fost foarte strânsă și totul s-a decis în finala de la Montreal. Doar 18 puncte îl separau pe Sébastien Buemi de rivalului său, Lucas Di Grassi înainte de Canada. Buemi a avut accdent în sesiunea de antrenamente și a fost descalificat. Di Grassi s-a clasat pe locul 7 la Montreal, în timp ce Buemi, campionul en-titre a fost doar al 11-lea, iar brazilianul a devenit noul campion mondial!

Renault e.dams au obţinut un total de 268 de puncte, care i-au adus cel de-al treilea titlu mondial. Sebastian Buemi a adunat un total de 157 de puncte şi şase victorii, iar Nicolas Prost, fiul marelui campion mondial, 92 de puncte.

Istoria Renault în Formula E

Renault devine sponsor principal al echipei e.dams, co-deţinută de Alain Prost, fostul campion mondial din Formula 1, şi Jean-Paul Driot, înainte de începerea primului sezon care se deschidea la Beijing, în septembrie 2014.

Formula E este un campionat spectaculos și captivant şi datorită colaborării cu fanii competiției care se pot implica votând pilotul preferat. Investind în oraşele cele mai importante şi dinamice din lume, Formula E adună constructori importanți, iar sosirea anunţată a altor producători, Porsche sau Mercedes, pentru sezoanele 5 şi 6, confirmă valoarea acestei noi competiții din motorsport.

"Mi-aş dori în primul rând să-l felicit pe Lucas Di Grassi pentru titlul obţinut. Ne-am propus să câştigăm ambele titluri în acest an, însă acest lucru nu a fost posibil. Campionatul este mai competitiv, la un nivel înalt. Suntem foarte bucuroşi că am câştigat pentru a treia oară consecutiv titlul la constructori".
Alain Prost

"Îmi felicit echipa, a meritat acest titlu. Monopostul a fost foarte performant tot anul. Din păcate, acest sezon nu se termină bine pentru mine, dar acesta este competiția. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să revenim mai puternici anul viitor".
Sebastien Buemi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează