SPORTURI  »  AUTO  »  SUPERBIKE

Robert Mureşan a luat primul punct în Campionatul Mondial de Superbike

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 16:33

Pilotul echipei PTR România, Robert Mureşan, a devenit primul motociclist din România care a reuşit să obţină un punct în Campionatul Mondial de Superbike, clasa Supersport, pe circuitul din Assen.

"Am obţinut primul punct în Supersport şi sunt sigur că lucrurile vor merge din ce in ce mai bine de acum încolo. Peste trei săptămâni urmează Marele Premiu al Italiei, pe circuitul de la Monza unde sper sa repet performanţa de la Assen", a spus Mureşan, care s-a clasat pe locul 15 ca urmare a descalificării unui motociclist, anunţă Mediafax.

Clasa Supesport este o competiţie introdusă în 1990 în calendarul competiţional ca o extensie a Mondialului de SuperBike, şi în cadrul căreia se folosesc motociclete de serie. La această clasă sunt admise motociclete ale căror motoare au patru cilindrii şi o cilindree ce nu depăşeşte 600 de centimetri cubi sau doi cilindrii şi o capacitate cilindrica ce nu depăşeşte 750 de centimetri cubi.

Cursele se desfăşoară în aceleaşi weekenduri cu cele de SuperBike, excepţie făcând Marele Premiu al SUA.

Robert Mureşan concurează pe o motocicletă Honda CBR 600.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sfiosu.didi
sfiosu.didi  •  28 Mai 2011, 13:19

Felicitari!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează